Een goed ontbijt is de beste start van de dag. Snel een bruine boterham met kaas en hup weer door. ‘s Ochtends is het vaak rennen en vliegen om op tijd te komen en daardoor schiet een ander ontbijt er wel eens bij in. Ik deel graag met jullie 3 heerlijke ontbijtjes met banaan die weinig tijd kosten en nog gezond zijn ook. Ontbijt met banaan is nog lekker ook! 

Bananen pannenkoekjes

Eén van mijn favoriete ontbijtjes zijn deze bananen pannenkoekjes. Met maar een paar ingrediënten maak je een lekker warm ontbijtje. Maar ook als lunch kunnen ze prima. Zelfs kinderen zijn er dol op.

Ingrediënten (voor 4 stuks):

  • 1 (overrijpe) banaan
  • 2 eieren
  • eventueel ter variatie kun je er kaneel/geraspte kokos/cacao aan toevoegen

Bereiding

  • Prak de banaan en kluts de eieren in een kom
  • Maak hier een mengsel van en voeg eventueel kaneel/geraspte kokos/cacao toe
  • Gooi het beslag met een juslepel in de koekenpan
  • Bak dit op laag vuur en draai voorzichtig om
  • Serveer op een bord en garneer eventueel met extra kaneel, kokos of fruit

Bekijk ook eens het recept om zelf muesli te maken (zonder suiker)

Mug cake

Een mug cake met havermout, ei en banaan zorgt voor een stevig ontbijt in een handomdraai. Vooral als je zin hebt in iets warms moet je deze mug cake echt eens proberen. Een ontbijt uit een mok, grappig toch?

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 1 (kleine) banaan
  • 3 el havermout
  • 1 el honing

Bereiding

  • Prak de banaan in een mok
  • Voeg het ei, de havermout en de honing toe
  • Klop het tot een glad beslag
  • Zet 1,5-2 minuten op 900 watt in de magnetron
  • Draai je mok om op een bord en je cakeje staat
  • Serveer er eventueel nog wat yoghurt of fruit bij naar wens

Probeer ook eens deze gezonde bananenmuffins met pindakaas en chocola

Overnight oats

Dit ontbijt is het snelste ontbijt van de drie, máár vergt wel enige voorbereiding in de avond vooraf. Zoals de benaming al zegt, hier gaat een nachtje over heen voordat je het eet. Door het toevoegen van de banaan de avond van te voren, trekt de smaak lekker in de melk.

Ingrediënten (1 portie):

  • 30 gram havermout
  • 150ml (amandel)melk
  • 1 (kleine) banaan
  • eventueel noten/zaden/fruit ter garnering

Bereiding

  • Doe de havermout, geprakte banaan en de melk in een kom en roer het door elkaar
  • Zet het de avond van te voren, afgedekt in de koelkast
  • Roer het de volgende ochtend door er garneer met eventueel met fruit/noten/zaden

Eet smakelijk! En hopelijk heb je weer wat nieuwe inspiratie om je dag mee te beginnen.

Mocht je nog een ander lekker bananen recepten zoeken, check deze pannenkoeken ook zeker.