Bananentaart

Bananentaart recept (zonder oven)

Deze bananentaart is bij ons op verjaardagen vaste prik, de bananentaart. Ik kan me niet beter herinneren dan dat we deze taart voorgeschoteld krijgen. En niet zo gek ook, want hij is super lekker! Het is een combi van zoet en zuur en is niet zo ‘zwaar’. Ideaal voor de Kerstdagen als gebakje bij de koffie, dan blijft er tenminste nog een gaatje over voor al dat andere lekker wat de hele dag voorbij komt. 😉 En naast dat hij lekker is, is hij gemakkelijk en zonder oven te maken.

Ingrediënten

  • 1 pak meelkoekjes/biscuitjes
  • 1 pak lange vingers
  • 4 bananen
  • 2 grote citroenen (of 3 kleine)
  • 1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
  • 8 dl melk
  • 4 eetlepels suiker
  • 8 eetlepels custard

Benodigdheden

  • Springvorm 24 cm ø
  • Bakpapier/aluminiumfolie
  • citruspers
  • steelpan/pan

Bereiding bananentaart

  1. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier of aluminiumfolie
  2. Pers de citroenen uit en roer dit door de gecondenseerde melk tot een glad mengsel
  3. Zet 7 dl melk in een pan op het vuur
  4. Voeg de suiker en custard in een kommetje samen en roer daar de overige 1 dl melk door heen (tot een mengsel zonder klontjes)
  5. Zodra de melk kookt, roer je het custardmengsel met garde er door heen en laat je het opnieuw koken. Maak het lekker stevig.
  6. Snijd de 4 bananen in schijfjes van een halve centimeter dik.

Nu kun je beginnen met het maken van laagjes.

  1. bedek de hele bodem met een laagje meelkoekjes
  2. strijk de helft van het custardpapje over de meelkoekjes (doe dit wanneer het nog warm is, dit strijkt makkelijker)
  3. leg de helft van de bananen schijfjes op het custardpapje
  4. bestrijk de helft van het citroen mengsel over de bananen heen
  5. leg de lange vingers rondom en bedek het helemaal
  6. vervolgens de andere helft van het custardpapje
  7. de andere helft van de bananen
  8. tot slot bedek je het geheel met het laatste citroenmengel

Je zet de taart een paar uur in de koelkast om stijf te worden, dek hem niet af. En na een paar uur (wanneer de custard is opgestijfd en de koekjes zacht zijn geworden, minimaal 4 uren) kun je hem aansnijden. Smullen maar!

Bananentaart

Kijk eventueel ook bij de andere taartrecepten zoals de bokkenpootjestaart of de geboortetaart als je nog meer inspiratie nodig hebt. Eet smakelijk!

3 thoughts on “Bananentaart recept (zonder oven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *