Geboortetaart

Geboortetaart recept

Een tijdje geleden had ik een babyshower van een vriendin van me. Éen van de dingen die op een babyshower niet mag ontbreken is een lekkere taart. Deze mooie geboortetaart is door een van haar vriendinnen gemaakt en het recept mag ik met jullie delen. Ziet hij er niet prachtig uit?

Het recept voor de geboortetaart bestaat uit twee delen: de basis biscuit taart en vervolgens hoe je de taart kunt decoreren.

Ingrediënten voor de basis biscuit taart

  • 275 gram ei (M ei is gemiddeld 50 gram)
  • 150 gram suiker
  • 10 gram vanille suiker
  • 115 gram bloem
  • 40 gram maizena
  • springvorm 24 cm

Bereiding basis biscuit taart

  1. Mix de eieren suiker en vanillesuiker luchtig (mix ongeveer 10 minuten).
  2. Zeef de bloem en maizena en voeg dit toe aan het mengsel, spatel dit voorzichtig door het mengsel heen (liefst met een siliconen spatel).
  3. Het beslag giet je vervolgens in een ingevet springvorm.
  4. Bak de basis taart in ongeveer 30-35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  5. Laat de taart na het bakken even 5-10 minuten afkoelen en haal hem daarna uit de springvorm. Laat hem volledig afkoelen voordat je hem gaat vullen.

Ingrediënten decoratie geboortetaart

  • Zakje gele room (dr. oetker)
  • 250 gram slagroom
  • 4 eetlepels aardbeienjam
  • 2 pakken lange vingers
  • pakje blauwe of roze muisjes
  • evt. gekleurd lint

Bereiding decoratie geboortetaart

  1. Klop in 1 kom de slagroom stijf zonder suiker
  2. Klop in een andere kom de gele room met de 350 ml melk (kan eventueel ook de bereiding van de verpakking gebruiken, maar met melk wordt hij iets voller van smaak)
  3. Voeg de gele room toe aan de slagroom en spatel het door elkaar (niet mixen)
  4. Snijd de biscuit taart doormidden en bestrijk de onderste laag met de 4 eetlepels aardbeienjam
  5. Doe over de aardbeienjam de Zwitserse room (slagroom met gele room mengsel)spatel dit eroverheen met een groot mes of spatel
  6. Doe de bovenste laag van de biscuit taart er weer bovenop. Smeer de hele taart af met een dunne laag Zwitserse room
  7. Plak lange vingers om de taart heen, doe er eventueel een leuk blauw of roze lint omheen
  8. Maak de taart af met muisjes (blauw of roze)

 

 

Eet smakelijk! En laten jullie weten wanneer jullie hem hebben gemaakt?

2 thoughts on “Geboortetaart recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *