zelfgemaakte loempia

Zelfgemaakte loempia’s recept

Nooit gedacht dit nog eens te gaan doen, maar ik heb deze week zelf loempia’s gemaakt! Zelf loempia’s maken is super leuk om te doen en niet zo ingewikkeld als je misschien nu denkt. In deze blog deel ik jullie het recept die ik op mijn beurt van Lianne heb gekregen.

Benodigdheden loempia’s

  • loempiavellen (uit de vriezer)
  • 150 gram julienne wortel
  • 2 preien (alleen het witte gedeelte)
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember geraspt
  • 2 kipbouillionblokjes
  • 75 gram rijstmie/rijstnoedels
  • arachideolie

Bereidingswijze loempia’s

  1. Haal de loempiavellen een half uurtje van te voren uit de vriezer. Haal het plastic er af en leg een natte theedoek over de vellen zodat ze niet uitdrogen
  2. Snij het witte gedeelte van de prei in kleine ringen en rasp 2 cm gember
  3. Leg 75 gram rijstmie in een bakje en gooi er kokend water over heen. Even laten staan en vervolgens afgieten als je ziet dat het gaar is
  4. Rul het kipgehakt in de wok en gooi vervolgens de prei, de wortel, de gember en de geperste knoflookteen erbij. Bak het geheel totdat het gaar is
  5. Verkruimel er de twee bouillionblokjes over en laat de mie nog even kort meebakken
  6. Haal voorzichtig een loempiavel van de stapel en leg hem met een punt naar je toe op het aanrecht
  7. Schep een klein deel van de vulling iets onder het midden van het vel
  8. Vouw het pakketje als een loempia op (tip: kijk even op Youtube hoe je een loempia vouwt)
  9. Herhaal dit tot de vulling op is. (Zelf heb ik er 30 van kunnen maken)
  10. Verwarm in een wok of soeppan (of gebruik een frituurpan) een flinke laag arachideolie op het vuur. Je kunt met een broodkorstje even testen of de olie warm genoeg is. Is je olie te koud, dan zuigt de loempia vol met olie, is het te warm, dan heb je kans dat het gelijk verbrandt.
  11. Bak vervolgens stuk voor stuk (of een paar tegelijk als de pan groot genoeg is) de loempia’s in de olie tot ze bruin en knapperig zijn.

Eet smakelijk! Ga je ook eens zelf loempia’s maken? Laat het me weten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *