Dit recept moest ik hebben toen ik de foto van Jonne voorbij zag komen op Instagram. En ik gok maar zo dat er bij veel meer mensen het water in de mond loop bij het zien van de foto of alleen al bij het lezen van de naam ‘croissantpudding’.

Gelukkig wil Jonne het met ons delen dus hier komt ie:

Een warm en fruitig dessert dat in een half uurtje op tafel staat. Heerlijk als nagerecht op winterse koude dagen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

2 verse croissants
handje rozijnen
handje blauwe bessen
1/2e perzik
3 eetlepels rum/whisky of appelsap
1 vanillestokje
125 ml melk
250 ml verse slagroom
2 eieren (alleen de dooiers nodig)
50 gram basterdsuiker
poedersuiker
vanille-ijs  

Hoe maak je het?

Wel de rozijnen in de rum of whisky, of gebruik appelsap als er ook kinderen mee-eten. Verwarm de oven op 170 graden. Snijd de croissants in plakjes van 1,5 a 2 cm en leg deze in een ovenschaal. Snij de perzik in dunne schijfjes en verdeel de perzik, bessen en rozijnen over het brood in de schaal. Doe de melk en 140 ml van de slagroom in een pan. Snij het vanillestokje doormidden, schraap de pitjes eruit en doe deze bij het mengsel. Voeg ook het stokje toe. Verwarm op een middelhoog vuur, maar laat het niet koken. Splits de eieren en klop de eidooiers met de suiker los in een kom. Haal de warme melk/room van het vuur, verwijder het stokje en voeg de melk bij het losgeklopte eimengsel. Giet het mengsel over het brood en druk dit met een lepel aan, zodat het brood het mengsel goed opneemt.

Bak het in 20 minuten op 170 graden gaar en goudbruin. Klop de rest van de slagroom met een beetje suiker stijf en zet deze in koelkast. Strooi na het bakken ruim poedersuiker over de pudding en ga er eventueel met een gasbrander overheen (of 2 minuten onder de grill in de oven) voor een mooie bruining.


Serveer het nagerecht liefst warm, met een bolletje vanille-ijs en slagroom.  Enjoy!

Nog op zoek naar een ander lekker toetje? Kijk dan eens naar deze overheerlijke bokkenpootjestaart!