Alle zoetekauwen opgelet! Van deze Malteser MonChoutaart loopt het water je toch in de mond? Houd je van chocolade én taart? Dan moet je deze zeker eens proberen. Ik denk dat iedereen die ronde Malteser balletjes wel kent en geproefd heeft. Gastblogger Nathalie heeft hier laatst een taart van gemaakt en deelt met alle liefde het recept met ons. De taart is zonder oven te bereiden en ontzettend simpel.

Ingrediënten

  • 2 pakjes MonChou á 100 gram
  • 250 ml Verse Slagroom
  • 80 gram Suiker
  • 1 zakje klop-fix
  • 1 el cacaopoeder
  • 150 gram biscuitjes (naar eigen keus)
  • 80 gram ongezouten boter
  • 300 gram Maltesers

Benodigdheden

Bereiding Malteser MonChoutaart

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verkruimel de biscuitjes
  • Smelt de boter in een pannetje en roer de biscuitkruimels er doorheen.
  • Verdeel dit mengsel over het bakpapiertje op de bodem van de springvorm en druk goed aan met bijvoorbeeld de achterkant van de lepel. Laat het afkoelen in de koelkast.
  • Klop met een mixer de MonChou met de suiker en cacao tot een romig geheel
  • Klop in een andere kom de slagroom met de Klop-Fix bijna stijf. Mix dit mengels door het Monchou mengsel.
  • Hak een klein deel (ongeveer 60 gram) van de Maltesers grof en spatel dit door het beslag.
  • Verdeel het roommengsel over de biscuitbodem en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast
  • Hak het andere deel van de Maltesers grof (of laat ze heel als je dat mooier vindt staan) en strooi vlak voor het serveren over de taart.

    Enjoy!

Wil je een andere cheesecake proberen? Probeer dan deze New York Cheesecake met roodfruit eens. En wil je voor een andere taart met chocolade gaan? Check dan deze overheerlijke bokkenpootjestaart eens!