Als moeder ben ik vaak op zoek naar lekkere, gezonde, kidsproof recepten die ook nog eens snel te bereiden zijn. Want lang in de keuken staan aan het einde van de dag, wil ik eigenlijk niet. In deze categorie heb ik een heel lekker recept die ik jullie niet wil onthouden: een vegetarische pasta (kidsproof) met courgette, mozzarella en een lekkere pastasaus. Kinderen zullen er ook dol op zijn.

snelle vegetarische pasta kidsproof

De pastasaus die ik gebruikt heb, is de kant en klare saus van Food Fellows. Zij maken sauzen van de lekkerste imperfecte tomaten en paprika’s die anders het schap niet halen. Perfect voor het tegen gaan van voedselverspilling. De sauzen zijn 100% natuurlijk, bevatten minimaal 60% verse groente en zijn laag in zout, suiker en vet. Het is niet alleen lekker en duurzaam, maar ook heel makkelijk in gebruik. In no-time tover je lekkere maaltijd met veel groente op tafel. En dat is wat mij als moeder als muziek in de oren klinkt.

Lees ook: Hoe laat je kinderen meer groente eten?

Ingrediënten

  • 400 gram (verse) pasta
  • 1 pot Pasta Sauce van Food Fellows (verkrijgbaar bij Plus Supermarkten in het tomatenschap)
  • 2 courgettes
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • zakje mini mozarella bolletjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el italiaanse kruiden
  • zout en peper
  • 1 handje verse basilicum
  • olijfolie

Snelle vegetarische pasta – kidsproof

Kook de pasta zoals op de verpakking. Was de courgettes en snijd ze in kleine blokjes van zo’n 1 cm, snijd de cherrytomaatjes in vieren en pers de knoflook uit. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook zo’n minuutje. Daarna mag de courgette er bij en laat dit 10 minuutjes bakken. Voeg daarna de pot Pasta Sauce en de tomaatjes toe en laat zachtjes koken. Breng het op smaak met italiaanse kruiden en eventueel zout en peper. Nu is het tijd om de pasta op het bord te leggen met daarbovenop de heerlijke tomaten pastasaus. Garneer met de mini mozzarella bolletjes en een paar blaadjes verse basilicum. Eet smakelijk!