Kinderfeestjes ideeen

Kinderfeestjes met een verhaal

Verjaardagen zijn ontzettend gezellig, maar ook een hele drukte. Taart, slingers, visitie, traktaties en niet te vergeten cadeautjes. Een paar weken voor Wisse zijn verjaardag in oktober was ik al aan het bedenken hoe ik het allemaal zou organiseren. Nu werd hij ‘nog maar’ 2 jaar en maakte het hem allemaal niets uit. Én, we konden gelukkig het kinderfeestje nog even uitstellen! Want mijn hemel, wat lijkt me dat ook een lastig iets! Naast de vraag wie je gaat uitnodigen rijst bij mij gelijk de vraag: wat moeten we gaan doen met een stel kinderen?

Kinderfeestjes met een verhaal

Iris Stam bedacht daar iets op! Samen met illustrator Jikke Kuiper en met grafisch ontwerpbureau De Blauwe Tram maakte ze namelijk een super mooi boek: Kinderfeestjes met een verhaal. Vijf originele kinderfeestjes voor jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot en met 9 jaar oud. Ze zijn compleet met draaiboek en boodschappenlijstjes. Kinderen én papa & mama blij, handig toch?

De rode draad van de vijf feestjes is een spannend en boeiend verhaal waarin fantasie en werkelijkheid samen komen. Bijzondere figuren spelen in deze verhalen de hoofdrol: een regenboogkunstenaar, een draak, een smikkelende prinses, een zeemeerman en een Spaans heksje.

Ik heb het geluk om één van deze feestjes alvast te ontvangen. Vanwege de speurtocht en de vele (buiten) spelletjes waarbij de kinderen lekker vies mogen worden leek mij ‘Het geheim van draak Lekkerbek’ een geschikt toekomstig feestje voor Wisse.

Ik zie gelijk dat het een praktisch boek is dat je als ouder van A tot Z meeneemt in de organisatie. Alle activiteiten staan stap voor stap omschreven en ook aan het tijdschema kun je heel veel houvast hebben. Wat ik een enorm pluspunt vind, is dat er rekening wordt gehouden met een slecht-weer-situatie. Je weet het immers maar nooit met het Nederlandse weer!

Tip: Het boek is een leuk cadeau-idee voor Sinterklaas of voor onder de kerstboom. Wil je hem alvast bestellen? Dan kan dat hier!

Een kinderfeestje winnen?

Het leuke is dat ik aan 2 van jullie lezeressen een feestje uit het boek mag weggeven! Je maakt kans door hieronder in de reactie aan te geven:

Welk feestje uit het boek Kinderfeestjes met een verhaal zou jouw kind willen vieren en waarom?

Kijk op de site welke vijf feestjes er zijn. De winnaars ontvangen het favoriete feestje uit het boek, in de vorm van een pdf. Iris Stam, de auteur, mailt de pdf’s voor Kerstmis aan de prijswinnaars. Je kunt meedoen tot en met zaterdag 8 december 2018. Zondag 9 december trek ik twee gelukkige winnaars. Heel veel succes!

De winnaars zijn bekend: Fimke en Jolanda nemen jullie contact op via info@pscheryl.nl? Gefeliciteerd! Niet gewonnen? Op www.kinderfeestjesmeteenverhaal.nl zie je waar je
het boek met alle vijf de feestjes kunt kopen.

5 gedachten over “Kinderfeestjes met een verhaal

  1. Ow heel graag het magische bloemenfeest. Anna wordt 7 en is midden in de winter jarig, dan is het leuk om iets binnen te doen. Ten eerste is ze gek op bloemen!!! En daarnaast meiden feestjes zijn soms best een gedoe en gekibbel? wat hulp hierbij heeeeel graag!!!! Want de een wil dit en de ander dat en eentje soms niks. Zat een keertje met mijn handen echt in het haar?

  2. Wat een fantastisch (en handig) idee om hier een boek van te maken zeg! Ze lijken me allemaal even leuk, maar als ik écht moet kiezen dan ga ik voor de betoverende cupcakes! Ook ontzettend benieuwd naar de speurtocht, met een bos naast ons huis alle ruimte om deze uit te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *