Nog maar een paar dagen en het is officieël lente! Ik vind het leuk om ons huis dan weer iets vrolijker te maken en ging voor deze leuke lente DIY. Ik heb namelijk zelf, heel eenvoudig, deze leuke bloemen gemaakt van tissue papier. Nu heb ik tissue papier gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook crepe papier gebruiken voor je bloemen. Benieuwd hoe je het maakt en wat je nodig hebt? Je leest het verder in deze blogpost.

Wat heb je nodig voor bloemen van tissuepapier?

  • Mooie kleurtjes tissue papier / crepe papier (voor stroken 12 bij ong 50cm)
  • Chenille draad of ijzerdraad
  • Schaar
  • Eventueel een leuk vaasje

Hoe maak je bloemen van tissue papier?

#Stap 1 Knip een 5 stroken van het tissue papier van ongeveer 12 tot 15 cm breed. Hoe breder je de stroken knipt, hoe groter de bloemen worden.

stroken tissuepapier

#Stap 2 Leg alle 5 stroken op elkaar en vouw ze als een zigzag trappetje (accordeon) van ongeveer 2 centimeter tot het einde. Knip het laatste deel met de schaar recht af als je niet helemaal goed uit komt. En vouw het geheel dubbel.

bloemen van tissue papier

#Stap 3 Vouw een chenille draad (of ijzerdraadje) om het midden bij de vouwlijn. Het uiteinde van het draad is gelijk de steel van de bloem.

#Stap 4 Knip de uiteinden van het papier mooi af. Rond voor ronde blaadjes, in een puntje voor puntige blaadjes, etc. En vouw hem open zodat er al een soort bloem ontstaan.

bloem van tissue papier

#Stap 5 Trek nu heel voorzichtig elk velletje van elkaar af. Begin bij de kleur die je onderop wilt hebben en ga zo door tot alle velletjes van elkaar af zijn gehaald. Je ziet nu dat er vanzelf een bloem ontstaat.

#Stap 6 Voor de stevigheid (en het staat ook nog eens leuk) kun je een extra chenille draadje om je eerste draad wikkelen. En klaar ben je!

Wat een vrolijkheid voeg je met een hele simpele DIY toe aan je huis. Leuk voor op de tafel, in de kinderkamer of om een flowerbox te maken. Ook zijn deze papieren bloemen voor Moederdag leuk om te geven.

Je kunt ze prima met je kinderen maken, want zoals je leest is het helemaal niet moeilijk. Wil je andere bloemen knutselen? Dan is deze DIY pijpenrager bloem misschien wel een leuke tip! Een ander leuk idee om wat extra lente in huis te halen zijn deze leukste lente quotes voor op je letterbord. Heel veel plezier!

vaasjes met bloemen