Één van de leukste dingen in mijn kraamtijd vond ik het ontvangen van geboortepost. Ons hele huis kleurde blauw en dat vond ik er zo gezellig uit zien. Op een dag (en die dag heb ik écht lang uitgesteld) wordt het tijd dat die slinger met kaarten opgeruimd wordt. Maar wat doe je er dan vervolgens mee? Laten hangen is geen optie. Weggooien vind ik zonde. Dus het werd bewaren. Benieuwd hoe ik de geboortepost bewaar? Ik laat het je zien in deze geboortepost DIY.

Voordat ik ze in ging plakken heb ik er foto’s van gemaakt samen met Wisse. Het idee van het hartje heb ik destijds ergens op instagram gespot (ik weet helaas niet meer waar) en dit vond ik zo’n leuk idee!

Na de foto gemaakt te hebben en deze uit de printer kwam dacht ik: “En nu?” De kaartjes met een elastiekje wegstoppen in een doos vond ik geen leuk idee. Op deze manier pak je ze er later niet zo gemakkelijk weer bij. In een fotoboek paste het helaas niet, want door de hoeveelheid kaarten werd dit te dik. Van een vriendin kreeg ik de tip om er een leuke map van te maken, met dit als resultaat:

Wat heb je er voor nodig voor deze geboortepost DIY

  • Map met 2 (of meerdere) ringen (let op; als je kiest voor meerdere ringen heb je daar wel een speciale perforator voor nodig)
  • Vellen stevig papier – ik heb gekozen voor 80 gram in pasteltinten
  • Rolletjes washitape – hoe meer, hoe leuker
  • Lijm – voor karton of foto’s

En nu plak je de kaarten op de vellen papier, afhangend van het formaat kaart 1 of 2 per vel. Vervolgens maak je het af met leuke hoekjes of banen gekleurd washitape. Kind kan de was doen, toch?!

Meer inspiratie: persoonlijke tissuebox DIY 

Wat hebben jullie gedaan met je ontvangen felicitatiekaartjes?