Bij feest horen slingers en ballonnen, toch? Misschien heb je het ook al wel eens gezien: van die hele mooie ballonnenbogen of een ballonslinger boven de feesttafel. Je kunt dit kant en klaar bestellen bij bedrijven, maar het is misschien nog wel leuker om dit zelf te maken. In deze blog laat ik je zien hoe je heel eenvoudig een feestelijke ballonslinger zelf kunt maken.

Voor de verjaardag van Carice ben ik zelf aan de slag gegaan met een ballonslinger in pastelkleuren. Het ziet er super feestelijk uit en het is een echte eyecatcher. Misschien ziet het er heel ingewikkeld uit, dat is het niet.

Wat heb je nodig?

  • Ballonnen in de kleur(en) die je mooi vind. Hoeveel je er nodig hebt is afhankelijk van je lengte van de slinger. Reken ongeveer zo’n 15-20 ballonnen per meter slinger. (Ik heb deze ballonnen in pastelkleuren gebruikt).
  • Draad (bijvoorbeeld dit katoendraad dat ik heb gebruikt)
  • Ballonnenpomp
  • Eventueel slingerklemmen

Hoe maak je een feestelijke ballonslinger?

  • Blaas alle ballonnen op met een ballonnenpomp. Alle ballonnen zelf opblazen is een heel karwei, dus ik gebruik een pomp. Je kunt er voor kiezen om alle ballonnen dezelfde afmeting te geven, maar door ze verschillende afmetingen te geven geeft dit straks een heel leuk speels effect. Blaas ze ook niet té ver op, want dat knoopt straks niet zo makkelijk.
  • Als je alle ballonnen hebt opgeblazen, knoop je twee willekeurige ballonen aan elkaar. Groot met klein, klein met klein, het maakt niet uit. Maak een knoopje door beide tuitjes aan elkaar te binden.
  • Pak nu het touw er bij. Houd ongeveer een ruime meter over aan het begin, om deze straks te gebruiken om de slinger op te hangen. Begin met het eerste paartje ballonnen aan het touw te knopen.
  • Pak vervolgens steeds een nieuw paartje ballonnen en wikkel deze om het touw. Houd de ballonnen tegen het voorgaande paartje en wikkel het touw om alle twee de ballonnen. Knopen hoeft niet, door beide ballonnen in te wikkelen met het touw blijft het prima zitten.
  • Bij het laatste paartje ballonnen knoop je hem af, dan blijft het goed zitten. Knip het touw een ruime meter na de laatste ballonnen af.

En klaar is je ballonnen slinger! Je kunt hem nu ophangen waar je wilt. Eventueel kun je hier slingerklemmen voor gebruiken, die je met een klem in de hoek van een muur klemt.

Mocht je zelf ook aan de slag gaan met de ballonenslinger dan wens ik je heel veel plezier. Maak je een leuke foto van het eindresultaat?

ballonslinger zelf maken
ballonslinger zelf maken