Wat een gekke tijd, waarin we met elkaar thuis moeten blijven, kinderen niet naar school kunnen en we volop thuis aan het werk zijn. Ik ben aan de slag gegaan om inspiratie te verzamelen voor leuke simpele knutselwerkjes voor kinderen. In deze blog geef ik je inspiratie om te knutselen met wc rollen. Dus pak die lege wc rollen er bij en haal het knutselspul te voorschijn en ga gezellig met de kinderen aan de slag.

Vlinder van een wc rol

knutselen met wc rollen

Je beplakt een wc rol met gekleurd papier. Daarna vouw je een gekleurd A4 papier dubbel en tekent er één vleugel op. Houd ongeveer 1 cm vanaf de vouwlijn op, zodat je een plakstrook hebt waar je de wc rol aan vast lijmen kunt. Voor de voelsprieten heb ik chenille draad gebruikt, waarbij je de uiteinden een klein stukje oprolt. En dan het leukste van dit alles: versieren!

Ook Made by Modi heeft nog een leuke variant op de vlinder van wc rollen gemaakt.

Een uil knutselen van een wc rol

Deze uil is ook een hele leuke om te maken. Je plakt een stukje gekleurd papier om de wc rol heen. Je kunt hier kiezen voor bijvoorbeeld grijs, geel of licht bruin zoals ik. Daarna vouw je de bovenkant naar binnen, zodat er 2 oortjes ontstaan. De rest is knippen en plakken.

Een slang knutselen met een wc rol

slang van wc rol

Ook bij de slang plak je weer een gekleurd papier (groen) om de wc rol heen. Maar wat misschien ook leuk is (en mooier?) is dat je hem groen gaat verven. Zodra dat klaar is, knip of snijd je de slang in een spiraal van ongeveer 1 cm. Begin dun bij het staartje en maak de kop aan het einde mooi rond. Daarna nog even het tongetje en de oogjes en klaar ben je.

Een vriendelijke leeuw knutselen met een wc rol

knutselen met wc rollen

Ziet deze leeuw er niet reuze vriendelijk uit? Wederom plak je een gekleurd stuk papier (geel) om de wc rol heen. Voor de manen teken je eerst een grote cirkel op bruin/rood/oranje papier waarna je er boogjes omheen gaat tekenen voor de golvende haren. Knip vervolgens de binnenkant in een rondje uit, waarbij je ongeveer een strookje van 2×2 cm bij bovenin laat zitten. Lijm dit stukje aan de binnekant van de wc rol vast. Vervolgens maak je van hetzelfde papier als het lijfje kleine pootjes die je aan de wc rol vast plakt en teken je een vriendelijk gezichtje om het af te maken.

Een bij knutselen van een wc rol

bij van wc rol knutselen

Om deze vriendelijke bij te knutselen van wc rollen, plak je voor het lijfje een stuk geel gekleurd papier om de rol heen. En met twee stroken zwart papier maak je de strepen op zijn lijfje. Knip een rondje (trek met een potlood bijvoorbeeld de plakbandrol over) van het gele papier. Maak vervolgens hetzelfde rondje op zwart papier en teken er nog twee voelsprieten aan. Maak halverwege het zwarte rondje twee boogjes die je uitknipt, om een soort maskertje te maken. Knip als laatste twee vleugels uit (tip: leg twee velletjes op elkaar, zodat ze gelijk worden) op een licht gekleurd papier.

Een kikker knutselen van een wc rol

kikker van wc rol

Deze kikker is ook wel erg leuk vind ik persoonlijk. Beplak het lijfje met een (licht) groen papiertje, om de wc rol heen. Maak vervolgens van een ander kleurtje groen muizentrappetjes voor de armen en de pootjes. Voor het ‘shirtje’ heb ik een roze strook gebruikt waar ik washitape op heb geplakt. Voor de oogjes heb ik wit karton gebruikt en met een fine liner pupillen en de mond getekend.

Vrolijke vogel knutselen van wc rol

Deze vrolijke vogel is ook helemaal niet moeilijk om te maken. Pak alle vrolijke kleurtjes papier en veertjes bij elkaar en je maakt de mooiste creatie. Voor de veertjes heb ik aan de zijkanten met een prikpen, twee kleine gaatjes geprikt waar ik ze doorheen gestoken heb. En voor de kuif heb ik een strookje papier heel fijn ingeknipt en aan de binnenkant van de wc rol geplakt.

Vrolijke mug van wc rol knutselen

mug van wc rol knutselen

Deze kleurrijke mug is wel één van mijn favorieten om te knutselen met wc rollen. Wikkel al je mooie stukjes wol of draad om een wc rol heen waardoor er een vrolijk geheel ontstaat. Voor de pootjes kun je chenille draad gebruiken die je ook met een stukje draad om het wc rolletje wikkelt om het op z’n plaats te houden. Als laatste plak je de vleugels, die bestaan uit twee halve rondjes, en de oogjes er op en klaar is je vrolijke kleurrijke mug.

Stempels maken van een wc rol

Heel wat anders, maar net zo leuk zijn deze stempels van wc rollen. Het idee kwam van Marloes @lifestyle2love_nl die dit tegen was gekomen. Je knipt een wc rolletje in drie stukken. Twee daarvan vouw je een beetje dubbel en je plakt ze alle 3 aan elkaar, zodat er een soort hazenkop ontstaat. Daarna kun je het door een klein beetje verf halen en stempelen op stuk papier. Hartstikke leuk om zo paaskaarten te maken.

Andere inspiratie voor knutselen met wc rollen

Ik had vorige week gevraagd op Instagram of er nog andere ideetjes waren om te knutselen met wc rollen. En hierbij een aantal ideetjes die er werden gegeven. Bedankt dames!

Bloemenvaasjes van wc rollen

knutselen met wc rollen

Tjitske Annie @tjitskeannie maakte deze leuke vaasjes van wc rollen met zelf gemaakte bloemen. Hartstikke leuk en vrolijk om zo in huis neer te zetten. Check eventueel de blog om zelf bloemen van tissuepapier te maken als je dat leuk vindt.

Raket en robot van wc rollen

stoer knutselen met wc rol

En deze twee stoere knutselwerken kreeg ik van Jettie @jettie86 die haar zoontje heeft gemaakt. Een mooie raket én een toffe robot. Super leuk om met jongens te knutselen.

Ketting van wc rollen

En als laatste deze leuke ketting rijgen van wc rolletjes van Lieke @liekehobelman. Pak al je leuke inpakpapier er bij en maak ook zo’n leuke ketting!

Ik hoop dat je iets hebt aan deze inspiratie om te knutselen met wc rollen. En als je iets hebt gemaakt, tag je me dan even op instagram? Vind ik leuk!