Moederdag is in aantocht! Gelukkig nog genoeg tijd om iets voor haar te kopen of maken. Want zelf knutselen vinden moeders vaak het leukste. Ik wel in ieder geval. Zoek je nog iets leuks om te knustelen voor Moederdag, dan vind je deze ketting van papieren rietjes misschien wel een leuk idee. Het is ook geschikt voor de jongere kinderen, want het is (natuurlijk) weer super simpel om te maken. Ik laat het je zien in deze blogpost.

Wat heb je nodig?

  1. Papieren rietjes in leuke printjes en kleuren
  2. Touw
  3. Schaar

ketting knutselen voor moederdag simpel rietjes papier duurzaam kleuter peuter

Hoe maak je de ketting van papier rietjes?

  1. Zoek een aantal leuke rietjes van papier bij elkaar. Het leuke is dat je een ketting van verschillende printjes en kleurtjes maakt. Ik heb bijvoorbeeld deze rietjes gebruikt, waar al verschillende printjes in een kokertje zitten.
  2. Knip vervolgens het rietje in kleine stukjes van zo’n halve centimeter tot één centimeter groot.
  3. Knip een stukje touw voor je ketting. Tip: houd het touwtje even om je eigen hals om te kijken hoe lang je de ketting wilt gaan maken.
  4. Maak aan het einde van het touwtje een grote lus, zodat de rietjes er niet gelijk af vallen.
  5. Het rijgen kan beginnen. Om-en-om, zonder patroon, alles kan.
  6. Wanneer je alle rietjes geregen hebt, knoop je de uiteinden aan elkaar.

Klaar is je zelfgemaakt Moederdagcadeau! Je kunt hem bijvoorbeeld nog in een leuk cadeauzakje doen, om het iets leuker weg te geven. Of, nog leuker: zelf een cadeauzakje of inpakpapier maken van een blanco A4-tje die je kind helemaal zelf opfleurt met stiften, potloden, verf of noem maar op.

[shopsuite_snippet id=580d]

Nog meer knutselen voor moederdag

Nog meer inspiratie voor Moederdag knutselen? Wat dacht je van persoonlijke theezakjes voor je moeder, omdat ze zo’n ontzettende theeleut is. Of misschien vind je deze ketting voor moederdag, gemaakt van klei een leuk idee. Maar ook met deze persoonlijke tissuebox speciaal voor Moederdag scoor je zeker weten punten. Veel plezier met knutselen!

En natuurlijk alvast een fijne Moederdag!

ketting knutselen voor moederdag simpel rietjes papier duurzaam kleuter peuter