Volgende week is het Moederdag. Hebben jullie ook iets speciaals met deze dag? Ik heb er hele leuke herinneringen aan een weet nog goed dat ik het prachtig vond om op school of thuis voor mijn moeder een Moederdag cadeau te knutselen. En ook mijn moeder vond het altijd super leuk om een Moederdag cadeau DIY te krijgen. Nu ik zelf moeder ben, begrijp ik dat heel erg goed. Want wat is er leuker om te krijgen dan iets wat met liefde voor je is gemaakt?

Heb je nog inspiratie nodig voor een knutselidee (diy) voor moederdag?  Deze leuke persoonlijke theezakjes kun je heel eenvoudig maken en zullen zeker in de smaak vallen bij mama of oma.

Wat heb je nodig

 

Hoe maak je het

  • Maak je gebruik van losse thee? Vul dan de lege theezakjes (deze haal je bijvoorbeeld bij Dille & Kamille of Holland & Barrett) met de favoriete thee van mama of oma.
  • Maak je gebruik van bestaande theezakjes? Knip dan het bevestigde label er af.
  • Knip leuke vormen uit van gekleurd karton, bijvoorbeeld rondjes hartjes of wolken. Dit worden je nieuwe labels waar je straks een persoonlijke tekst op gaat schrijven. Maak ze daarom niet te klein.
  • Knip een aantal touwtjes van ongeveer 10-12 cm lang
  • Niet het begin van het touwtje aan het theezakje
  • En niet het einde van het touwtje aan het label
  • Schrijf als laatste je liefste wensen voor mama/oma op de labels.

Stop je persoonlijke theezakjes voor moeder in een leuke pot (die je eventueel ook nog versieren kunt) en klaar ben je. Is het niet ontzettend leuk geworden?

Nog meer inspiratie voor een persoonlijke Moederdag cadeau als DIY nodig? Check de tissuebox voor Moederdag ook eens.

Een ander leuk idee voor een theeleut mama is dit theekaarsje gemaakt van oude theekopjes. Veel plezier met maken en ik weet zeker dat mama of oma hier ontzettend blij van gaat worden.

Fijne Moederdag alvast!

[shopsuite_snippet id=580d]