Dat het zondag Moederdag is, is je vast niet ontgaan. Winkels en etalages staan vol met mooie cadeaus voor alle mama’s. Persoonlijk heb ik niet zoveel met die grote cadeaus, maar vind het stiekem veel leuker om iets te krijgen waar zelf aan geknutseld is. Iets persoonlijks wat met liefde is gemaakt. En eigenlijk denk ik dat veel mama’s hier blij van worden! Daarom deel ik weer een simpele en toch leuke Moederdag diy met jullie:

Een persoonlijke tissuebox – Moederdag DIY

Wat heb je nodig

 • Tissuebox
 • Wit papier
 • Potlood
 • Lijm (bijvoorbeeld Pritt)
 • Schaar
 • Versieringen (zoals washitape, kleurpotloden, stempels, stickers, etc.)

Hoe maak je het

 1. Leg de bovenkant van de tissuedoos op het witte papier en trek er met een potlood een lijn om heen
 2. Doe dit ook voor de twee lange zijkanen en de twee korte zijkanten
 3. Knip deze vijf stukken uit met de schaar
 4. Leg het witte vel papier boven op de tissuebox en trek een lijn rond de opening van de box.
 5. Knip dit gedeelte er uit zodat je later de tissues er uit kunt pakken
 6. Smeer lijm op de tissuebox en plak vervolgens het witte papier op de vijf zijden zodat het een basis tissuebox wordt om verder te versieren.
 7. Versier de box naar wens met potloden, stiften, washitape, stempels, stickers en noem maar op.

Klaar is je persoonlijke tissuebox voor mama (of oma)! Super simpel maar toch zo leuk.  Het is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en dat is wel het leuke aan deze diy. Wisse (1,5 jaar) vond het prachtig om met dikke kleurpotloden op de box te ‘kleuren’. Ook als je kinderen iets ouder zijn, kunnen ze de tissuebox helemaal naar wens versieren. Tip: schrijf een mooi Moederdag gedicht op de box. 

Nog meer inspiratie nodig om voor Moederdag te knutselen, misschien zijn de persoonlijke theezakjes ook iets voor jou. Fijne Moederdag alvast en natuurlijk heel veel knutselplezier!

[shopsuite_snippet id=580d]