Jullie weten het al, ik houd ontzettend van deze Sinterklaas periode. Ik vind het dan ook leuk om het huis in Sinterklaas sfeer te brengen om nog meer in de Sinterklaas stemming te komen. Dat bracht me op een idee om dit jaar deze Sinterklaas pepernoten krans te maken. Of eigenlijk is het een Sinterklaas kruidnoten krans als ik het correct wil zeggen. Benieuwd hoe ik hem hem gemaakt? Lees snel verder.

Lees ook: Schoen zetten voor Sinterklaas – hoe vaak en wanneer doe je dat?

Wat heb je nodig?

Hoe maak je deze Sinterklaas krans?

  • Het lijmpistool kan in het stopcontact om warm te worden. Zo kun je ondertussen een paar kruidnootjes snoepen om het wachten wat te veraangenamen ;).
  • Zodra de lijm uit het pistool warm is, kun je beginnen met één rij kruidnoten te leggen rondom de strokrans. Per kruidnoot doe je een druppel lijm op de platte kant. Houd hem 1 seconde vast en ga door met de volgende.
sinterklaaskrans met kruidnoten pepernoten
  • Vervolgens plak je rij voor rij op de strokrans tot je hem helemaal hebt bedekt. De achterkant hoef je niet te beplakken, als je hem (net als ik) aan de muur wilt hangen. Zo hangt hij ook een stuk stabieler.
Sinterklaas pepernoten krans zelf maken diy
  • Daarna kan het decoreren beginnen. Zelf heb ik het heel simpel en neutraal gehouden door een aantal kleine pakjes op de krans te plakken.
  • Voor de pakjes heb ik rozijnendoosjes ingepakt met kraft papier. Deze mini pakjes voorzien van een goudkleurig bakertouw. Maar je kunt hier natuurlijk elk willekeurig touw of lint voor gebruiken. Toevallig had ik nog een mini gouden Sinterklaas staf die ooit op een Sintcadeautje zat.

Misschien vind je het ook leuk om een sinterklaas te knutselen.

decoratie voor sinterklaas kruidnoten krans
  • Variatie: de decoratie op de Sinterklaas krans kun je natuurlijk helemaal in je eigen stijl doen. Ook leuk is bijvoorbeeld verschillende soorten snoepjes uit de strooimix er op te plakken. Of wat dacht je van mini Sint & Piet van bijvoorbeeld vilt of een ander materiaal.

Lees ook: 10x de leukste Sinterklaasboeken voor kinderen

Sinterklaas pepernoten krans DIY zelf maken

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze Sinterklaas decoratie. Heel veel plezier met het maken van de Sinterklaas krans. Laat je weten hoe jij hem decoreert? En deel je foto met #pscheryldiy, vind ik leuk!

Sinterklaas krans zelf maken diy

Deze blog bevat affiliate linkjes. Ik ontvang een kleine commissie als je iets besteld via één van deze links.