Nog twee weekjes en het is Vaderdag! En zeg je Vaderdag, dan zeg je zelfgemaakte cadeaus. Niets is leuker om zelf met je kinderen te knutselen voor een vaderdag cadeau, nietwaar? Ik help je graag op weg met een simpele en makkelijke Vaderdag onderzetter DIY voor papa of opa.

Houdt papa of opa van een lekker biertje of een glaasje wijn? Dan is deze DIY onderzetter voor Vaderdag ontzettend leuk om te maken én te geven. Je kunt hem natuurlijk helemaal personaliseren met de letter die je zelf wilt. De ‘P’ van papa , de ‘O’ van opa of een voorletter.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je de Vaderdag onderzetter DIY?

  • Kies een mooi kleurtje als basis voor de onderzetter. Er zijn heel veel verschillende kleuren afbakklei van Decotime te vinden. Voor een mooie onderzetter kun je het beste twee blokjes klei nemen.
  • Kneed er een balletje van. Het is het makkelijkste als je het op een gladde ondergrond legt. Ik heb hiervoor een bakpapier gebruikt.
  • Leg ook bovenop het balletje klei een afbakpapier en maak er met een (deeg)roller een plat rondje van.
  • Leg voor de vorm en afmeting een schoteltje op het stuk klei en snijd het overtollige klei weg met een mesje.
  • Snijd vervolgens met een mesje hele kleine stukjes klei van drie andere kleurtjes en leg ze in de gewenste letter op de ronde onderzetter.
  • Leg er weer een bakpapiertje over heen en rol nog eenmaal met de (deeg)roller de stukjes plat op de onderzetter
  • Bak de klei vervolgens af in 15 minuten op 130 graden in de oven.
Vaderdag onderzetter DIY

En voilá! Klaar is je persoonlijke onderzetter voor Vaderdag. Je kunt hem eventueel nog met samen met een lekker biertje of een flesje wijn inpakken en geven aan papa of opa. Ik weet zeker dat hij dit heel leuk gaat vinden. Heel veel plezier met knutselen. En natuurlijk alvast een hele fijne en gezellige Vaderdag gewenst.

Meer vaderdag knutsel inspiratie

Zoek je nog een andere DIY met klei? Misschien vind je een eigen gemaakte ketting van klei leuk om te maken. Heb je niet zoveel tijd? Dan is is het bonnenboekje een uitkomst om een snel vaderdagcadeau te knutselen.