We hebben gelukkig al een aantal hele mooie zomerse dagen gehad. Ik word daar zo vrolijk van. En weet je waar ik ook vrolijk van word? Van zo’n witte katoenen vlaggenlijn voor buiten, dat geeft een heerlijk zomers gevoel. Dus ik dacht, laat ik aan de slag gaan en hem zelf maken.

Het voordeel van deze vlaggenlijn voor buiten is dat het overal past. Je kunt het ophangen in je tuin, op je balkon of gewoon lekker in huis. Het geeft een fijn sfeertje en zorgt bijvoorbeeld ook voor leuke aankleding bij een (tuin)feest. Je kunt de vlaggetjes aan de lijn naaien, maar voor mensen (zoals ik) zonder naaimachine is plakken dé manier. Ik laat je zien hoe je deze vlaggenlijn voor buiten DIY maakt!

Benodigdheden

Hoe maak je de vlaggenlijn voor buiten DIY?

  • Ik heb een oud wit hoeslaken gepakt die hier nog in de kast lag.

  • Van een stuk karton heb ik een mal gemaakt om steeds over te trekken op het laken. De afmeting die ik heb gebruikt is 15 bij 30 cm. Je moet namelijk rekening houden met ongeveer een strook van 3 centimeter voor de plakrand. Heb je geen karton? Dan kun je het natuurlijk ook los op het laken met de liniaal aftekenen.
  • Voor een lijn van 7-8 meter heb ik 25 katoenen stroken geknipt. Het hoeft niet perfect. Een beetje nonchalant staat juist leuk.

  • Vervolgens pak je een stuk touw van die lengte. De eerste 50 cm laat je vrij en daarna begin je met het eerste strookje katoen. Maak een lijn van de textiellijm op ongeveer 3 cm vanaf de bovenkant. Leg vervolgens het touw in het midden (tussen de bovenkant en de lijm). Vouw vervolgens de het stukje stof dubbel op de lijmrand zodat het touw er tussen zit en druk het even aan.
  • En herhaal dit tot alle stof op is of tot wanneer je het een mooie lengte van de vlaggenlijn vindt. Tussen de vlaggetjes heb ik telkens 15 cm gehouden. Hiervoor heb ik ook weer de karton mal gebruikt die ik er tussen heb gelegd.

  • Wanneer je klaar bent is het verstandig alles even goed te laten drogen voordat je de vlaggenlijn buiten ophangt.

Ik vind deze rustige en naturel look voor de vlaggenlijn heel mooi, maar je kunt het natuurlijk helemaal naar eigen wens aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor leuke vrolijke stofjes of deze witte vlaggetjes juist versieren met stipjes of tekeningen.

Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt! Als je hem hebt gemaakt, deel hem dan met #pscheryldiy op Instagram. Vind ik leuk! Ben je benieuwd naar de rest van onze tuin? Check dan de tuin tour blog bomvol foto’s van onze tuin.

vlaggenlijn voor buiten