Onlangs brachten we een bezoek aan het leukste familie Dierenpark in Friesland: AquaZoo Leeuwarden. Ik had al veel goede verhalen gehoord over dit vernieuwde park en wilde dat graag met eigen ogen zien. Benieuwd wat er te doen en te zien is? Ik vertel er je meer over en neem je mee terug naar ons dagje uit.

Dierentuin in Friesland

AquaZoo in Leeuwarden is voor ons een uitje in de buurt. Waarom weet ik niet, maar we waren hier tot nu toe nog niet geweest. Jaren geleden, toen ik nog op de basisschool zat, heb ik hier voor het laatst een bezoekje gebracht. Het was toen nog ‘het otterpark’ met, je raadt het al, veelal otters. Later is het helemaal uitgebreid met verschillende soorten dieren en is het park flink groter geworden. Er is dus veel veranderd in positieve zin.

Meer inspiratie voor een uitje met kinderen in Friesland? Bekijk De Kruidhof in Buitenpost eens.

AquaZoo Leeuwarden

Vanwege de corona maatregelen worden er in deze tijd minder bezoekers binnen gelaten en moet je je vooraf aanmelden voor een bepaald tijdsblok van aankomst. Wanneer je het park binnenkomt, via de kassa en souvenirschop, kun je met je gekregen plattegrond naar binnen. We volgende in het begin de pijlen op de grond en kwamen eerst in het overdekte dieren verblijf. Hier konden we onder andere de groene leguaan spotten, bijzondere vissen, een aantal krokodillen en zwemmende otters.

Het park is ruim opgezet en de paden zijn met de wandelwagen goed te doen. Je bent dicht bij de dieren, want sommige kun je zelfs aanraken als je dat zou willen. Daarnaast zijn langs de route veel uitkijkpunten waardoor je de dieren goed kunt spotten. De ijsbeer had er niet heel veel zin in, wat we heel jammer vonden, maar het was hem waarschijnlijk veel te warm die dag. Het was namelijk bijna dertig graden toen we er waren, maar door het vele groen en de schaduw was het voor ons goed te doen.

Halverwege de route heeft het park een nieuw eetgelegenheid: Beachclub. En ook bij de ingang heb je de mogelijkheid om iets te eten en te drinken. Daarnaast is er een leuke speeltuin waar je vanaf het terras zicht op hebt. Zo konden we hier ons leuke dagje weg afsluiten, terwijl Wisse lekker aan het springen was op het springkussen. We vonden het een leuk park met veel verschillende dieren. Een aanrader voor een leuk dagje weg met kinderen in Friesland.

Praktische informatie

AquaZoo in Leeuwarden is gevestigd op De Groene Ster 2. Parkeren kan voor de deur en voor 4 euro per dag kun je een uitrijmuntje kopen bij de kassa. Kinderen tot drie jaar mogen gratis het park in. Vanaf drie jaar betaal je €15,95 per persoon als je online je ticket besteld (aan de kassa €17,95). Elke dag is het park geopend van 10 tot 17 uur.

Tip: via de Jumbo kun je met de ‘Dagje uit munten’ tickets met korting bestellen.

Ben jij als eens in AquaZoo in Leeuwarden geweest en wat vond je er van?

AquaZoo Leeuwarden