Een GPS-horloge voor kinderen is de laatste maanden steeds populairder geworden. Je merkt, vooral in deze gekke tijd, dat ouders graag in de gaten houden waar hun kinderen zich bevinden. Omgekeerd is het ook een fijn idee dat kinderen in geval van nood jou kunnen bereiken. Ik merk dat Wisse zijn vleugels ook meer wil uitslaan dus ik ben blij dat wij het GPS-horloge Collect MOVE van One2track mochten uitproberen. In deze blog lees je hoe het werkt en wat onze ervaring is met dit GPS-horloge voor kinderen.

GPS-horloge voor kinderen

De horloges van One2track zijn een GPS tracker en mobiele telefoon (met een eigen 06-nummer) in één. Het is een ontzettend handige tool wanneer je kinderen wilt ‘loslaten’ en toch wilt weten waar ze uithangen. Zo kun je kijken of ze in de speeltuin aan het spelen zijn.

Het is ook een fijn idee dat je altijd contact met je kind kunt krijgen als je bijvoorbeeld naar een pretpark of een andere drukke locatie gaat. Ook in een nieuwe omgeving, zoals op de camping, werkt het perfect wanneer ze zelf op ontdekkingstocht willen. De dekking is namelijk niet alleen in Nederland, maar in heel Europa.

Connect MOVE van One2track

Als je je een beetje verdiept in de GPS-horloges voor kinderen, dan merk je dat veel horloges niet veilig zijn. De één is makkelijk hackbaar en de ander geeft weinig privacy. Dat wil je natuurlijk niet. De horloges van One2track hebben deze problemen gelukkig niet. Het is namelijk een Nederlands bedrijf die werken met een eigen Nederlandse server waardoor ze zich aan de Nederlandse richtlijnen houden. Ook wat betreft de privacy gegevens. Een fijne gedachte, vind ik.

De Connect MOVE is fijn model horloge, met een klein klokje. Ideaal voor kleine polsjes. Ook de vijf kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn, is tof voor kids (zwart, groen, blauw, roze en geel).

Een aantal fijne specificaties van het Collect MOVE zijn:

  • Ruimte voor 10 telefoonnummers in het telefoonboek
  • Bellen via de SOS knop
  • Veilige zone instellen
  • Wekkerfunctie
  • Tekst- en spraakberichten sturen
  • Stappenteller

Hoe werkt een GPS horloge voor kinderen

Je download eerst de app van One2Track en meldt het horloge aan met een eigen account. Ondertussen kun je het horloge via een snoertje opladen. Het is eigenlijk plug and play. Want ook het installeren van de simkaart en het opwaarderen van het saldo is eenvoudig te regelen.

Via de app kun je een aantal dingen instellen. Zo kun je belangrijke telefoonnummers, zoals die van papa en mama, aan het telefoonboek toevoegen. Daarnaast kun je berichtjes sturen via de chat, die in beeld komt op het horloge. Zo kun je bijvoorbeeld vragen of ze thuis komen om te eten.

Via de app kun je zien waar de horloges (en dus de kinderen ;)) zich bevinden. Je kunt realtime de locatie bekijken, maar om de batterijduur te sparen kun je ook instellen dat hij om de 10 minuten ververst. Via de internetverbinding van de simkaart worden de status en positiegegevens van het horloge uitgewisseld met de one2track app.

Het horloge werkt via een touchscreen. Je swiped zo via het telefoonboek, de berichten, de SOS knop naar de stappenteller. Het is een hele simpele variant van een smartwatch. Een ideaal GPS horloge voor kinderen als je het mij vraagt.

Onze ervaring met de GPS horloge van One2track

Zowel de kinderen als ik ben super tevreden met het GPS-horloge. Het is een betaalbaar horloge met een hoge kwaliteit. Ik was nog even bang dat het klokje iets te groot zou zijn, maar zelfs bij Carice (3 jaar) valt het mij reuze mee. Het valt goed om de pols en is zelfs tot hele kleine polsjes te verstellen.

Het werkt heel makkelijk; de installatie, de app en het horloge. Ook de locatie is nauwkeurig af te lezen. Ik heb wel eens andere reviews en verhalen gehoord waarbij het leek alsof kinderen drie straten verderop aan het spelen waren, terwijl ze gewoon nog in de speeltuin zaten. Beide horloges zijn tegelijk op één app tracken, dat vind ik ook een dikke plus.

Met het tegoed op de simkaart kun je heel lang mee toe. Er is amper nog iets van het tegoed af, terwijl er al heel wat ‘gein belletjes’ naar ons zijn gepleegd.

Mijn ervaring met de GPS-horloge voor kinderen is heel positief en ben blij dat we ze hebben. Zo kan met een gerust(er) hart de kinderen los laten. Ze gaan deze zomer mee naar de camping, zeker weten!

Winactie

Ben je nu net zo nieuwsgierig als ik ook was? Of wil je het gewoon ook een zorgeloze vakantie? Of een tool om je kinderen meer los te laten? Doe dan mee aan de winactie! Ik mag namelijk van One2Track een GPS horloge voor kinderen weggeven. Meedoen is simpel:

  • Zet een reactie onder deze blog. Laat je gelijk weten welk horloge en kleur je zou willen?
  • Volg One2Track op Instagram. Het zou leuk zijn als je Ps. Cheryl ook op Facebook en Instagram en volgt.

De winactie loopt tot maandag 25 juli 2022. Daarna maak ik onder dit bericht de winnaar bekend en stuur ik een mail op het achtergelaten mailadres. (reageren moet daarna wel binnen 48 uur, anders gaat de prijs naar de volgende).

UPDATE: de winnaar is Lieuwkje Keegstra. Gefeliciteerd! Je mag mij een mailtje sturen.