Wie houdt er nou niet van aardbeien? Zodra de zomer aanbreekt verslinden we bakken vol van deze rode vruchten, want ook de kinderen zijn er dol op. Mocht je ze nou ook zo lekker vinden, is een bezoekje aan noord Limburg een aanrader. In Horst vind je namelijk het vitaminerijkste park in Nederland: Het Aardbeienland.

Het Aardbeienland

Het Aardbeienland is een themapark met winkel en terras in één. Meer dan 20 jaar heeft familie Soberjé het aardbeienteeltbedrijf gerund dat in de loop van de jaren uitgebreid is met een mini museum, winkel en terras. Twee jaar geleden is Het Aardbeienland, toen de familie met pensioen ging, overgedragen aan Stichting Berry Promotions zodat het leuke park niet verloren zou gaan.

dagje uit Limburg

Gelukkig kun je je hier dus nog steeds wanen in de wereld van de aardbei. Het mini museum staat vol items waar een aardbei op staat, wat de familie zelf hun hele leven bij elkaar verzameld heeft. En wat dacht je bijvoorbeeld van eigengemaakte aardbeienvlaaien bestellen op het terras? Heerlijk toch!

Woon je niet in de buurt? Geen probleem, vakantiepark De Leistert ligt in de buurt en is hierdoor een perfecte uitvalsbasis om een bezoekje te brengen aan Het Aardbeienland.

Vermaak voor kinderen

Voor kinderen is er ook volop vertier. Voor de oudere kinderen zijn er puzzeltochten uitgezet die je met het hele gezin kunt doen. Je kunt een tocht kopen waarbij je op zoek gaat naar bordjes door het park waar leuke aardbeienweetjes op staan. Ook voor de jongere kinderen is er genoeg te doen. Speeltuintjes, hoekjes en gangetjes waar de kinderen heerlijk kunnen rennen, lopen en kruipen.

De entree is niet duur. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen en voor 3 jaar en ouder betaald je (tarief 2020) €5,00. Het parkeren kan voor de deur en is kostenloos. Kortom, een top bestemming voor een leuk familieuitje.

Fotocredits: Esther van Mama’s dagje uit