Eén ding dat we eigenlijk niet meer zo vaak doen sinds de kinderen er zijn, is een weekendje of nachtje weg. Maar o, wat is het soms fijn om er even helemaal uit te zijn. Met of zonder kinderen. Even in een heel andere omgeving en weg van die berg met wasgoed en stapel strijken. Een plek waar dit heel goed kan, is hotel Maashof. Een prachtig modern hotel in Venlo midden in de natuur.  

hotel maashof

Hotel Maashof Venlo

Hotel Maashof is een ideale plek voor een weekendje weg in Limburg. Er zijn volop mogelijkheden tot leuke uitstapjes in de buurt. En bovenal biedt het noorden van Limburg een prachtige natuur.

Ook voor gezinnen met (jonge) kinderen is het geschikt. Hotel Maashof heeft twee verschillende soorten familiekamers voor maximaal vier personen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld wilt overnachten na een leuke dag in attractiepark Toverland dat op een kwartiertje rijden ligt.

Activiteiten in en rond hotel Maashof

Het hotel biedt veel activiteiten aan om te ondernemen als je daar logeert. Wat ik zelf altijd leuk vind om te doen, is de omgeving verkennen. Dat zou natuurlijk fijn op het fietsje kunnen, maar wat misschien nóg wel leuker is, is een e-chopper huren. Een soort elektrische brommer waar je geruisloos mee door de omgeving kunt toeren. Het hotel biedt verschillende arrangementen en routes. En naast de e-chopper kun je er ook terecht voor het huren van een segway, e-kick, e-scooter en een solex. Genoeg vervoersmiddelen dus.

Lijkt het je leuk om te vissen in de aanwezige forellenvijver? Via het hotel kun je een clinic forelvissen volgen om alle tips & tricks te leren. Andere activiteiten die het hotel biedt zijn bijvoorbeeld handboogschieten en het doen van een GPS puzzeltocht. Zo kun je naast alle ontspanning ook lekker actief bezig zijn.

Wat te doen in de omgeving van Venlo?

Naast de leuke activiteiten in en rond het hotel, valt er ook ontzettend veel te beleven in de omgeving. Maar wat zijn nou leuke plaatsen in de omgeving van Venlo? En welke uitjes zijn er leuk om te ondernemen met kinderen?

Leuke plaatsen in de omgeving

  • Steyl – Het dorpje in de gemeente Venlo is vooral bekend als kloosterdorp. Met nog verschillende functionerende kloosters met bijbehorende kloostertuinen is het een waar trekpleister.
  • Arcen – Een heel pittoresk dorpje met haar kasteeltuinen. Meer dan 15 unieke tuinen zijn aangelegd rondom een oud kasteel. Je kunt er prachtig wandelen en er is heel veel te zien en beleven.
  • Roermond – Hanzestad Roermond is ook zeker een aanrader om te bezoeken. Je kent het misschien wel van het Designer Outlet. Deze mag je dan ook niet overslaan is mijn mening. En ben je daar uitgeshopt? Dan kun je eenvoudig oversteken naar het oude centrum van Roermond zelf om daar nog even rond te wandelen.
  • Thorn – Ook wel het witte stadje genoemd. De huisjes in het centrum van Thorn zijn namelijk allemaal wit en daarmee een beschermd stadsgezicht. Het is gewoon heel erg leuk om hier eens door heen te lopen. En, super fotogeniek dus je moet je camera zeker niet vergeten.

Leuke kinderuitjes in de omgeving van Venlo

  • Attractiepark Toverland in Sevenum – Op een steenworp afstand ligt attractiepark Toverland. Een pretpark vol spannende attracties zoals een achtbaan en wildwaterbaan. Een top uitje voor de kinderen en ouders.
  • Kinderboerderij Hagerhof in Venlo – De plek met ontzettend veel verschillende dieren, die je kunt voeren en aaien. Er valt ook heel veel te leren voor de kinderen op de kinderboerderij. Ze hebben een trollenhut, een kruidentuin, een bijenstal en nog veel meer.
  • Monkeytown in Venlo – Het klimparadijs waar je lopend vanaf het hotel naartoe kunt. Het zit letterlijk om de hoek. Een ideale kinderactiviteit wanneer het een middagje regent.
  • Kasteeltuinen in Arcen – Al 6 jaar op rij de winnaar van de prijs ‘Het leukste uitje van Limburg’. Als kind kun je op speur- en ontdektocht gaan door het park en het kasteel.
  • Aardbeienland in Horst – Een sprookjesachtig themapark om alles over de aardbei te ontdekken en te weten te komen.

Zoek je nog tips voor een leuk hotel voor een weekendje weg in Limburg, check dan zeker dit hotel eens.

Wat was de bestemming van jouw laatste nachtje weg?

hotel maashof weekendjeweg limburg