Eindelijk, het is zover; eind februari 2021, ons weekendje Egmond. Genieten van een fijne mini- vakantie in het práchtig ingerichte huisje Duyncroft. Het vakantiehuisje van Sietske en Fokke, eigenaren van huisje Egmond en huisje Duyncroft. Beide huisjes staan op een rustig bungalowparkje, in Egmond aan den Hoef. En echt, wij zijn verliefd. Wat een fijne plek om vakantie te vieren als jong gezin. Omdat ik vind dat het huisje wel eens in de belangstelling mag staan, want het is echt te leuk om niet met jullie te delen, schrijf ik er een kleine blog over.

huisje Duyncroft Egmon vakantie vieren vakantiehuis kinderen

Huisje Duyncroft

Het huisje voelde voor ons meteen als een ‘thuis’. Warm, sfeervol en prachtig ingericht, met als basis een Scandinavische woonstijl. Netjes, fris, schoon en van álle gemakken voorzien. Wanneer je kamperen gewend bent, is dit échte luxe. Er is zelfs een vaatwasser en een wasmachine! Doordat er in dit huisje genoeg plek is voor een gezin met drie kinderen, hebben we onze zomervakantie voor volgend jaar meteen geboekt.

huisje Duyncroft Egmon vakantie vieren vakantiehuis kinderen

Geschikt voor een gezin met kinderen

Doordat Sietske, de eigenaresse goed heeft nagedacht over de gasten die ze wil ontvangen, is het huisje naast het ontvangen van volwassen gasten, ook erg geschikt voor een gezin met (jonge) kinderen en/of pubers. De bedden van de jongens waren opgemaakt met kinderbeddengoed, in de boekenkast vonden we allerlei leuke kinderboekjes, en zelfs de keuken is gevuld met kinderservies. Volgend jaar kunnen we ook gebruik maken van het derde kamertje, want in dit kamertje staat namelijk een ledikantje. Heel fijn, mocht je vakantie vieren met een kleintje.

Buiten en rondom het huisje

Wat onze jongens vooral heel fijn vonden, was de grote tuin rondom het huisje, afgesloten doormiddel van struiken en een hoge schutting. Tijdens ons weekend hadden we geluk met de vele zonnestralen, waardoor de jongens lekker veel buiten konden zijn. Iets wat ze het liefste doen. Rondjes fietsen over het rustige bungalowparkje, of lekker spelen en voetballen met de ‘buurtkindjes’ op het speelveld in de ‘achtertuin’ van het huisje. Ondanks de bijzondere tijd waar we mee te maken hebben vanwege COVID-19, hebben wij ons geen moment verveeld.

Wat is er te doen in de omgeving van Egmond?

Het is jammer dat er momenteel veel gesloten is, maar gelukkig zijn er in de omgeving van Egmond veel alternatieven voor het afhalen van een bakje koffie met iets lekkers of een heerlijke lunch of maaltijd.

Duin, bos en strand

Op een paar kilometer afstand van het huisje vind je de duinen, het bos én het strand. Vanaf het huisje kun je deze gebieden lopend (er is zelfs een bolderkar aanwezig in het huisje), op de fiets of in de auto goed bereiken.

strand Egmon aan Zee

Het hertenkamp en duinvermaak in Bergen

Midden in Bergen bevindt zich een hertenkamp, een tas met oud brood mee en je hebt een leuke middag met (jonge) kinderen. Naast de hertjes, waren er ook eenden, geiten, schapen, struisvogels en nog veel meer dieren die we mochten voeren. Daarna een warme chocolademelk, en een koffie to go met wat lekkers, en even heerlijk spelen in de speeltuin bij Duinvermaak.

Rennen en ravotten van de hoogste duin van Nederland

In Schoorl beklommen we de hoogste duin van Nederland en maakten we een heerlijke wandeling door de natuur. Na afloop heel hard naar beneden rennen, vallen, opstaan en ravotten in het zand.

Leuke uitjes in de buurt

Wat we tijdens dit weekend gemist hebben, maar wat we voor onze volgende vakantie zeker op de planning hebben staan, zijn een dagje Alkmaar en/of Amsterdam, op bezoek bij de alpaca’s en een
bezoekje brengen ‘onder water’ in het zee aquarium.

Ook leuk om tijdens een dagje Amsterdam naar kidsproof hotspot Pancakes te gaan!

Pizza’s eten

Omdat onze jongens gek zijn op pizza, bestelden we de eerste avond pizza’s. Bij pizzaria Rosarias hebben ze speciale kindermenu’s en tevens werden de pizza’s binnen een half uurtje al bij het huisje bezorgd. Net zoals de eigenaresse ons al had verteld, smaakten de pizza’s heerlijk.

pizzaria Rosarias

Kortom, wil je er even tussenuit, en ben je opzoek naar een (kidsproof) huisje in de natuur? Dan ben je bij huisje Duyncroft (of huisje Egmond) zéker op de juiste plek!

Liefs,
Hester

Meer fotos van huisje Duyncroft

vakantie met kinderen egmond
Huisje Duyncroft Egmond kindvriendelijk vakantie vieren
Huisje Duyncroft Egmond kindvriendelijk vakantie vieren