In je eigen dorp of stad weet je de leuke kidsproof hotspots misschien wel te vinden, maar waar zijn ze te vinden in een andere leuke plaats in Nederland? Waar kunnen papa en mama relaxed een kopje koffie drinken en de kinderen lekker spelen (met andere kids). Waar hebben ze de lekkerste kidsproof menukaart? Of juist de meeste ruimte om je kinderwagen te parkeren? In deze reeks delen verschillende mama’s hun favoriete plek waar ze graag met hun kids komen.

Sandra deelt graag met jullie haar favoriete kidsproof hotspot:

Kalter aardbeien

Samen met de kinderen aardbeien plukken, dat kan bij Kalter aardbeien in IJsselmuiden. Sandra: “Je krijgt een emmer met daarin een blauw bakje en een schaar. Vooraf krijg je een kleine uitleg hoe de zelfpluktuin werkt: De eerste tien rijen hebben een kaart ervoor met “ zelfpluktuin”. Bij die rijen mag je de aardbeien er zelf vanaf knippen. Er zijn ook karretjes met kratjes waarop de kinderen (onder begeleiding) op kunnen staan/zitten om bij de aardbeitjes te komen. Je mag het bakje zo vol vullen als je zelf wilt. Daarna reken je het doosje aardbeien af in de boerderijwinkel waar ze je bakje gaan wegen”

Naast de zelfpluktuin en de boerderijwinkel hebben ze ook nog een speeltuin een binnen- en buitenterras en kun je er terecht voor kinderfeestjes. Sandra vind het het een aanrader: “zelfs mama vond het leuk. Jesse heeft het nu nog steeds over het aardbeien plukken. Hij vond het geweldig en was trots op zijn eigen bakje aardbeien. Na het plukken hebben we even een heerlijk taartje met wat drinken gehad en Jesse een echt boerenijsje

Daarna nog even wat streekproducten gehaald en thuis lekker de zelfgeplukte aardbeitjes op brood gegeten en wat waren ze lekker!! Wat ik wel als tip mee wil geven is dat het warm is in de kassen, dus ga er niet met heel warm weer naar toe! Dat is niet fijn voor de kinderen (en jezelf). ”

Bekijk hier ook 3 zomerse recepten met aardbeien

Bedankt voor je bijdrage Sandra! Wat een leuk idee om met de kinderen samen aardbeien te plukken. Een leuke en gezonde manier om kinderen bij het fruit eten te betrekken. Ik snap wel dat Jesse het nog vaak over het aardbeien plukken heeft! 

Tegenwoordig zie je veel vaker zelfpluktuinen waar je fruit of bloemen zelf kunt plukken. Zo heb je ook een zelfpluktuin op Texel, waar Mirjam haar ervaringen over deelt. Zit er ook eentje bij jou in de buurt?