In je eigen dorp of stad weet je de leuke kidsproof hotspots misschien wel te vinden, maar waar zijn ze te vinden in een andere leuke plaats in Nederland? Waar kunnen papa en mama relaxed een kopje koffie drinken en de kinderen lekker spelen (met andere kids). Waar hebben ze de lekkerste kidsproof menukaart? Of wat is een leuke plek om te logeren met kinderen? Speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter is zo’n kidsproof hotspot wat mij betreft.

De Flierefluiter

Vorig jaar, toen we op vakantie waren in Overrijssel, hebben we een bezoek gebracht aan speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter in Raalte. Een ideale plek voor een dagje uit, want er valt genoeg te beleven. Niet zo gek dat dit door de ANWB uitverkozen is tot leukste uitje van Overijssel. Zowel met goed als met slecht weer kun je hier prima zijn. Want met een binnen- en een buitenspeeltuin kun je zelf kiezen waar je wilt spelen.

Buitenspeeltuin Flierefluiter

Buiten kun je bijvoorbeeld racen op de lange skelterbaan. Je kunt hier met twee personen op, dus als papa en mama kun je gezellig mee als de beentjes een beetje moe zijn geworden van al dat trappen. Of dwaal door het doolhof, waarbij het serieus lastig is om de weg naar de uitgang te vinden.

Op de kinderboerderij kun je vele dieren zien én knuffelen. Of wil je een rondje rijden op een pony? Het kan allemaal.

Ook kun je springen op de trampolines of het grote luchtkussen, glijden op één van de vele glijbanen, roetsjen van de kabelbaan of klimmen over de survivalbaan. Wil je even afkoelen? Neem dan een plons in het buitenbad.

Binnenspeeltuin Flierefluiter

Binnen is er ook heel veel te beleven op de drie verdiepingen tellende hal én nog een grote indoorzandbak. De binnenspeeltuin is gebouwd als een boerenschuur met veel geluidsisolatie zodat je weinig hinder van elkaar hebt. Op de speelzolder kun je glijden op één van de vele glijbanen of klauteren over het obstakelparcours. Het blagenparadijs is speciaal voor de allerkleinsten (0 tot 4 jarigen). Ook zij kunnen klimmen, glijden en bouwen met blokken om de tijd van hun leven te hebben.

Kidsproof hotspot

Je betaald bij de ingang een all-in prijs voor de complete speeltuin. Er is gratis parkeren en voor de papa’s en de mama’s zijn verschillende terrasjes. Daar kun je met een kopje koffie tegerlijkertijd naar de spelende kinderen kijken, zodat iedereen een geweldige dag heeft.

Ben je in de buurt van Raalte nog op zoek naar een kidsproof hotspot? Bekijk Genietcafé in Zutphen eens.