In je eigen dorp of stad weet je de leuke kidsproof hotspots misschien wel te vinden, maar waar zijn ze te vinden in een andere leuke plaats in Nederland? Waar kunnen papa en mama relaxed een kopje koffie drinken en de kinderen lekker spelen (met andere kids). Waar hebben ze de lekkerste kidsproof menukaart? Of juist de meeste ruimte om je kinderwagen te parkeren? In deze reeks delen verschillende mama’s hun favoriete plek waar ze graag met hun kids komen. Dit keer is het de beurt aan Kom Buurten in Utrecht.

Ilse (blogger op Meisjeop33) deelt graag met jullie haar favoriete kidsproof hotspot:

Kom Buurten in Utrecht

Ilse: “Mijn dochter en ik gingen op minivakantie naar Utrecht. Ik ben er totaal onbekend, dus heb me door Google laten leiden. Na een bezoekje aan het Nijntje museum zocht ik naar kidsproof plekken op maximaal een kwartier loopafstand en daar vond ik Kom Buurten. Ik vond het erg spannend, want Sanne is niet bepaald een stilzitter en met momenten een erg moeilijke eter. Bij binnenkomst voelde ik me erg welkom, we werden vriendelijk begroet en er liep al gelijk iemand met ons mee naar een geschikte tafel.”

Waarom kidsproof?

“De service was erg snel. Wat heel fijn is met een ongeduldige peuter! Om te beginnen kreeg Sanne appelsap uit een flesje, waar het rietje door de dop stak. Ideaal voor kindjes die alles ZEL-LUF (denken te) kunnen.  Als je om je heen kijkt krijg je een echt huiskamer gevoel. Gedimd licht, warme kleuren en knusse tafeltjes. De speelhoek is een ruimte die deels afgezonderd is met speelgoed voor alle leeftijden.

Terwijl ik op de kaart iets lekkers uitzocht speelde Sanne zoet met de Dino’s

Om ons heen zitten meer gezinnen, dus iedereen begrijpt de driftbui die Sanne kreeg toen IK haar jas uit deed.  Hierdoor voel je je toch iets minder opgelaten. Ook de kaart is ingesteld op kindjes er zijn keuzes zoals broodje knakworst, kindertosti en gewoon een broodje kaas of Nutella. Maar ook aan de ouders is gedacht met een gevarieerde kaart. Uiteindelijk heeft Sanne haar hele bordje knakworstjes leeg gegeten en kon ik ondertussen heerlijk genieten van een clubsandwich en warme (!!) cappuccino.

Bedankt voor je bijdrage Ilse! Ontzettend fijn wanneer je als mama begrepen wordt wanneer je kind nét niet even doet wat je hoopt. En een bijkomend voordeel is dat het dicht bij het Nijntje Museum in Utrecht zit! Een hele leuke tip voor mama’s en/of gezinnen die na een bezoekje ook even lekker willen lunchen of een drankje willen drinken. En voor andere leuke uitjes in de provincie Utrecht kun je op de blog van Opwegmetmama.nl kijken. 

Benieuwd naar andere kindvriendelijke hotspots? Kijk dan in hier of er eentje is bij jouw in de omgeving. Jouw favoriete hotspot ook delen? Lees hier meer over de rubriek ‘Kidsproof Hotspot’ en vul gelijk het online formulier in.