Na de succesvolle bioscoopfilm van Rikkie de Ooievaar, is het nu tijd voor Rikkie de Ooievaar 2! De dappere mus die opgroeide bij de ooievaars is namelijk terug met nieuwe avonturen. Vanaf 2 augustus is hij te zien in alle bioscopen. Een perfect uitje met de kinderen deze zomer!

Verhaallijn van de tweede film van Rikkie de Ooievaar

Nadat ze de winter hebben doorgebracht in het warme Afrika, bereiden de ooievaars zich voor om terug naar huis te vliegen. Rikkie, het schattige “ooievaar”, is ontzettend telleurgesteld wanneer hij ontdekt dat zijn ooievaarsbroer Max is gekozen om de leiding te nemen over de grote migratievlucht. Deze onverwachte wending doet Rikkie twijfelen aan zijn eigen identiteit als echte ooievaar. Maar kan hij niet gewoon beter vliegen dan wie dan ook? Rikkie besluit om zijn eigen pad te volgen en op zoek te gaan naar andere mussen die meer bij hem lijken te passen.

Samen met zijn trouwe vrienden โ€“ Olga, het dwerguiltje, en Kiki, de excentrieke parkiet โ€“ begint Rikkie aan een onverwacht avontuur. Hun reis neemt een nieuwe wending wanneer ze Samia ontmoeten, de leider van een groep mussen. Het blijkt dat haar troepen gevangen zijn genomen door een hebzuchtige pauw, en om hen te bevrijden moeten ze een kostbaar juweel vinden. Dit is het moment waarop teamwork, onderling vertrouwen en het toepassen van unieke ooievaarsvaardigheden van cruciaal belang worden.

‘Rikkie de Ooievaar 2’ biedt niet alleen een spannend avontuur vol obstakels en verrassingen, maar onderstreept ook het belang van vriendschap, doorzettingsvermogen en het omarmen van je eigen unieke talenten. Met humor en hartverwarmende momenten herinnert de film ons eraan dat zelfs degenen die anders lijken, buitengewone bijdragen kunnen leveren als ze samenwerken met anderen en in zichzelf geloven.

Rikkie de Ooievaar 2 stemmen

De stemmen van de bioscoopfilm Rikkie de Ooievaar 2 zijn onder andere van Barbara Sloesen, Patrick Martens en Willie Wartaal. Jip Bartels zal opnieuw zijn stem lenen aan het hoofdpersonage Rikkie, zoals hij dat eerder deed in het succesvolle eerste deel van de filmreeks. In dit betoverende nieuwe avontuur zal Patrick Martens zijn kenmerkende stem weer verlenen aan de flamboyante parkiet Kiki, terwijl Barbara Sloesen de stem zal vertolken van Samia, de leider van de mussen. Dutch FilmWorks zal vanaf 2 augustus de film uitbrengen in alle Nederlandse bioscopen.

Voor welke leeftijd is Rikkie de Ooievaar?

Rikkie de Ooievaar 2 is een familiefilm en over het algemeen geschikt voor een breed publiek. Met name voor gezinnen en kinderen vanaf ongeveer 6 jaar en ouder. Het bevat avontuurlijke en familievriendelijke elementen die zowel kinderen als volwassenen kunnen aanspreken.

Win kaarten voor de bioscoopfilm Rikkie de Ooievaar 2

Wil je Rikkie de Ooievaar 2 ook in de bioscoop bewonderen? Ps. Cheryl geeft 2x 4 kaarten weg! Doe mee via Facebook en/of via Instagram. Via beide kanalen worden kaarten weggegeven. Het enige wat je hoeft te doen is hieronder een reactie achter te laten, plus een reactie te plaatsen op de betreffende Instagram en/of Facebook post.