Door het schrijven van deze blog kan ik nog even in de vakantiestemming blijven. Afgelopen twee weken zaten wij namelijk op ons luie gat aan het Meer van Annecy in Frankrijk. Heerlijk met z’n drieën op een camping genieten van de rust, het niets ‘moeten’ en het belangrijkste: van elkaar. Ik laat jullie graag de mooiste (kindvriendelijke) plekken tijdens onze vakantie in Annecy zien. Want dat het er prachtig is, kun je nu zelf zien!

Camping Europa in Saint-Jorioz

Na een reis van 1150 km, die we in twee dagen hebben gereden, kwamen we aan op onze camping. Ik schreef al eerder dat ik een vliegreis met Wisse niet zag zitten, maar stiekem vond ik zo’n autovakantie met kinderen ook wel spannend. Gelukkig ging het erg goed.

We verbleven deze twee weken in een mobile home op Camping Europa in het plaatsje Saint-Jorioz, aan het meer van Annecy (en vlakbij het stadje zelf). Voor ons kindertijdperk gingen we in ons auto’tje, met de tent achter in, naar het Zuiden van Frankrijk. Het campingleven vinden we fijn, maar kozen dit jaar nog even voor wat meer comfort en lieten de tent liggen waar hij ligt. De mobile home die we hadden geboekt, was dit jaar geplaatst en van alle gemakken voorzien. Twee slaapkamers, doucheruimte, apart toilet, keukentje met magnetron waterkoker en koffiezetapparaat(!) en zelfs twee zithoekjes. Nu vergeet ik nog helemaal ons buitenterras te noemen. Daar verbleven we uiteindelijk toch het meest.

Een zwembad op de camping

Op de camping was een mooi zwembad, met twee ideale baden voor Wisse om zelfstandig in te spelen. De waterrat heeft de tijd van zijn leven gehad door ontelbaar keer van de glijbanen te glijden en door alle waterstralen te lopen. En wij konden relaxed toekijken vanaf de zwembadrand hoe hij zich vermaakte. We hebben een paar keer tegen elkaar gezegd: “Pff, hij is niet bang hè”, wanneer hij weer eens een duik onder water maakte en lachend boven kwam. Dagelijks sloten we de dag af in dit zwembad, omdat het in de laatste uurtjes erg heet werd op ons eigen terras. Als je wat wilde ondernemen, deden we dat ook eigenlijk altijd ’s ochtends. Tot een uur of 14 uur was het prima te doen, daarna begon het flink warmer te worden.

De leukste uitjes met kinderen in Annecy

Op aanraden van vrienden hebben we besloten onze fietsen mee te nemen. Man, wat een plezier hebben we hier van gehad! Misschien ken je de Franse wegen wel waar mensen met gevaar voor eigen leven fietsen?! Dat was hier totaal niet aan de orde gelukkig. Ze hebben een (vlak!) fietspad op een oude spoorbaan aangelegd die van Annecy langs het meer naar beneden gaat. Zo ook langs onze camping en daarom hebben we op de fiets grote delen van de omgeving kunnen verkennen. – Ook zijn ze bezig om een fietspad aan de andere kant van het meer aan te leggen, maar dit is nog niet helemaal af (plus aan de andere kant heb je wel ‘last’ van een hoogteverschil waardoor het voor families minder aantrekkelijk fietsen is). 

Wat zijn leuke uitjes met kinderen in en rond Annecy? Ik zal je vertellen wat wij hebben ondernomen:

Annecy stad bezoeken

Vanaf de camping was het 10 kilometer op de fiets naar het stadje Annecy. Een mooi ritje vonden wij. Wie het ook leuk vond, waren vele fietsers die we tegen kwamen. We waren blijkbaar een aparte verschijning met een kind voorop ( en daarbij had het kind ook nog een kekke hoed en zonnebril op, dus misschien was dat extra opvallend). Het is trouwens ideaal om op de fiets te gaan, omdat het vooral het laatste stukje met de auto file-rijden is. Wij vlogen nu langs alle auto’s en hadden geen parkeerproblemen.

Het stadje zelf is erg mooi. Met veel authentieke panden en het water wat ook door het stadje zelf loopt levert het veel Insta-proof plaatjes op. Met smalle straatjes, bruggetjes en leuke terrasjes kun je daar wel even ronddwalen. Ook leuk is het park aan rand van het meer waar ook veel locals picknicken en straatmuziekanten muziek maken.

Sevrier

Precies op de helft van onze (fiets)route naar Annecy vind je het dorpje Sevrier. Een leuk dorpje direct aan het Meer van Annecy die naast twee heerlijke restaurantjes aan het water (tip!) ook een leuke plek is om je handdoekje neer te leggen om te gaan zwemmen. Wij zijn op een ochtend op de fiets gestapt en hebben, na wat lekkere broodjes bij een lokaal bakkertje gehaald te hebben, daar op een kleedje ontbeten. Met een klein speeltuintje én het water was het een ideale plek om de ochtend te beginnen.

Semnoz

De regio Annecy staat ook bekend als wielren-walhalla door de vele cols die je kunt beklimmen. Een bekende col (of noem het gerust een berg)  is de Semnoz van bijna 1700 meter. De rit naar boven (met de auto, grapjas!) is al de moeite waard. Eenmaal boven kijk je je ogen uit en met een beetje geluk kun je de Mont Blanc zien liggen. En wat voor de kinderen ontzettend leuk is, is dat je tussen de Alpenkoeien met hun grote bellen kunt lopen. Met het muziek van de bellen op de achtergrond, begeef je je even in een heel andere wereld.

Col de la Forclaz

Een andere mooie tocht naar boven is de beklimming van de Col de la Forclaz. Bovenop deze col kun je de paragliders zien vertrekken en heb je een prachtig panoramaview over het meer van Annecy. Wij hebben er even rond gewandeld en alleen al genoten van het uitzicht.

Wij hebben een ontzettend fijne vakantie gehad met elkaar. Echt één van de mooiste vakantiebestemmingen met kinderen om naar toe te gaan. Een aanradertje dus. Naast de mooie omgeving en de leuke activiteiten die je in de omgeving kunt ondernemen (want er is nog veel meer te doen uiteraard), is het qua reisafstand goed te doen. Heb je nog vragen of mocht je nog meer willen weten, let me know!

Liefs, Cheryl