Na het zoveelste gat in een spijkerbroek van Wisse, startte ik een zoektocht naar dé perfecte jeans voor kinderen. I love jeans. Voor mezelf én voor de kinderen. Het is alleen altijd een zoektocht. Ik vind het voor mezelf al lastig om een fijne damesjeans te vinden, maar voor de kinderen lijkt die zoektocht nog erger. Spijkerbroeken worden door kinderen intensief gebruikt. Bij het spelen en ravotten wil je niet dat de gaten er na 2x dragen al in vallen. Maar wat zijn nou de perfecte jeans merken voor kinderen, die niet te duur zijn, er leuk uit zien én nog eens tegen een stootje kunnen?

Welke kinderjeans modellen zijn er?

Geen enkel kind is hetzelfde en heeft dezelfde bouw. Hoe een jeans valt is afhankelijk van die bouw en daarom is het lastig om het dé perfecte jeans te noemen. Jeans voor kinderen zijn er in verschillende modellen: baggy, straight, slim, skinny of super skinny.

  • Baggy – De jeans met een wijd model. De spijkerbroek valt wijder en het kruis valt lager, waardoor het een nonchalante look geeft.
  • Straight – Een klassiek model, die vrijwel overal even wijd is. Je draagt hem op de heupen en loopt meestal wel íets toe rond de enkels.
  • Slim fit – Een strakker model met doorgaans meer stretch voor extra comfort. De spijkerbroek zit strak om de bovenbenen en loopt smal toe. Deze pasvorm geeft iets meer ruimte dan een skinny pasvorm.
  • Skinny – Ook dit model sluit aan bij de benen van je kind, de pijpen lopen heel smal af. Een perfecte jeans voor kinderen met lange smalle benen.
  • Super Skinny – Voor de hele smalle slanke benen kan de super skinny een uitkomst zijn. Deze broeken zijn extra skinny en speciaal voor de kinderen die heel smal gebouwd zijn.

Lees ook: de leukste kindersneakers voor jongens en meisjes op een rij!

5 favoriete spijkerbroek en jeans merken voor kinderen

Wat ik belangrijk vind aan een kinderjeans is dat ze, naast dat ze er leuk uit zien, een goede kwaliteit hebben. Ik vind het zo zonde dat de gaten er snel invallen, waardoor hij gelijk door kan als ‘oude broek’. Onze favoriete jeans merken (en aanbevolen door andere mama’s op Instagram) zie je hieronder. Rekening gehouden met de leukste modelletjes, de beste prijs voor de beste kwaliteit.

Name it

De kinderjeans van Name it zijn het meest genoemd door andere moeders toen ik vroeg om hun aanbeveling voor de perfecte jeans voor kinderen als het gaat om kwaliteit. De spijkerbroeken hebben een comfortabele stretchstof en zijn er in verschillende modellen. Ze hebben een goede pasvorm met genoeg bewegingsvrijheid waardoor er goed in bewogen kan worden. De prijzen variëren tussen de €19,99 en 34,99 en zijn in veel verschillende modellen verkrijgbaar bij OTTO.

Tumble ‘N Dry

Als je de jeans (en andere kinderkleding) van Tumble ‘N Dry hebt geprobeerd, dan wil je niet meer anders. De kwaliteit is top. Na 1x wassen en zelfs na 50x wassen. En ook het draagcomfort is super als je de kinderen mag geloven. De prijzen varieren tussen de €34,99 en €39,99.

Zara

Onze persoonlijke budget topper. Ik vind hun (extra) skinny jeans heel mooi aansluiten en zien er bovendien leuk uit. De stof is soms wel iets dunner, waardoor er wat mij betreft, iets te snel een gat tevoorschijn komt. De prijs is er dan ook naar en ligt tussen de €12,99 – €15,95.

TerStal

Deze jeans topper is ook vaak genoemd door andere moeders als het gaat om hun kwaliteit en fijne pasvorm. De meest fijne spijkerbroeken van TerStal zijn de ‘Jogg jeans’ met een stoere wassing en een zachte stretch denim. Daarnaast hebben ze een mooie pasvorm en zijn verkrijgbaar in maat 92 t/m 164. De prijs ligt tussen €17,00 – €24,99.

WE Fashion

De pasvormen bij de jeans van WE Fashion hebben een update gekregen en zijn verkrijgbaar van Regular tot Super Skinny. Daardoor zullen de meeste kids wel slagen voor een leuke jeans bij dit merk. Waar ze bekend om staan zijn, naast de goede pasvorm, de fijne jog denim die wordt gebruikt. Hierdoor hebben de kinderen ook veel bewegingsvrijheid bij het spelen. De prijzen liggen tussen de €30,00 en €40,00, en ze hebben regelmatig aanbiedingen zoals de 2e broek voor de halve prijs.

Dutch Dream Denim

De jeans van Dutch Dream Denim zijn speciaal voor de kinderen die veel aan het ravotten zijn en waarbij de knieën het zwaar te verduren hebben. Bij deze jeans zit er een dubbele lap op de knie waardoor je minder snel gaten zult hebben. Ze zijn verkrijgbaar in maat 92 t/m 164 en variëren tussen €29,95 en 39,95.

Wat zijn jouw favoriete jeans merken voor kinderen?

favoriete jeans merken voor kinderen perfecte pasvorm