Het is alweer even geleden dat Wisse jarig was en 3 jaar is geworden. En ook de Sint is alweer even uit het land, maar jullie hadden nog steeds mijn tips tegoed voor cadeaus voor peuters. Groot, klein, duur of met een leuk prijsje; alles staat er tussen. Dus kijk of je je voordeel er nog mee kunt doen als je nog op zoek bent naar een cadeau voor 3 jarige peuters.

Top 10: cadeau voor 3 jarigen

#1 Bruder – Dit Duitse speelgoedmerk heeft zoveel leuk speelgoed in hun collectie. Van trekkers tot takelwagens en van shovels tot brandweerauto’s. Wisse heeft zelf ook een aantal items en het is ontzettend degelijk en sterk materiaal. Ideaal cadeau voor een jongen (of stoer meisje natuurlijk) van 3 jaar.

#2 Fiets – Wisse heeft zelf een fiets gekregen toen hij 3 jaar werd. Eentje met zijwieltjes en 12 inch. Dit formaat hebben we juist genomen zodat hij komend jaar makkelijker zonder zijwieltjes kan oefenen en gelijk met zijn voeten bij de grond kan. Maar de keuze voor het formaat is heel persoonlijk natuurlijk.

#3 Playmobil – Eindeloos speelplezier. Op deze leeftijd krijgen ze al zoveel fantasie wat het spelen met Playmobil ontzettend leuk maakt.

#4 Hubelino – Inmiddels hebben we al een aardig voorraadje Duplo in de bakken. Daarom is Hubelino nu juist zo’n leuk cadeau. Het is een aanvullingset voor de normale Duploblokken in de vorm van een knikkerbaan. Elk blokje heeft een gootje en past op zowel de Duplo als (later) de lego. Samen met de Duploblokken kun je een hele knikkerbaan maken met de bijgeleverde knikkers. Zelf papa en mama zullen hier veel speelplezier aan beleven (geloof mij maar ;))

#5 Step – Een veel genoemde tip als cadeau voor iemand van 3 jaar; de step. We hebben er zelf nog geen in huis, maar ik zie dat andere kinderen van die leeftijd er veel plezier aan beleven. Zoals de step van Microstep bijvoorbeeld.

#6 Poppenhuis – Voor het echte meisje kan natuurlijk het poppenhuis niet in dit rijtje ontbreken. Je hebt hele mooie nieuwe huizen te koop, maar het is natuurlijk ook erg leuk om een tweedehansje op de kop te tikken en deze helemaal zelf naar wens op te knappen. Tegenwoordig zijn er ook zulke leuke mini items voor in het huis te koop. Dat is altijd leuk om als kleinigheidjes aan je visitie cadeau te vragen.

#7 Electro – Een educatief spel wat na al die jaren nog steeds ontzettend leuk is. De drie jarigen krijgen steeds meer belangstelling voor letters, cijfers, kleuren, etc. Dit spel is er in allerlei varianten en moeilijkheden.

#8 Memory – Nog steeds één van de favoriete kinderspelletjes is toch wel memory. Ook dit spel heb je in zoveel verschillende varianten. Van Frozen tot dino’s, er is altijd wel ééntje die aansluit bij de belangstelling van het kind.

#9 Kinderschaar – Helemaal dol op kleuren en knutselen? Dan is een kinderschaar misschien ook een leuke cadeautip. Met de huis- tuin- en keukenschaar is het nog wel ietsje te gevaarlijk om als 3 jarige zelf aan de slag te gaan. Daarom zijn er veilige kinderscharen die alleen in papier knippen. Ideaal!

#10 Way to play – De flexibele autobaan (onderdelen) gemaakt van rubber die voor elke ondergrond geschikt is. Het is niet goedkoop, maar wel duurzaam. Het is ontzettend leuk om zelf je eigen racebaan te maken en met al je auto’s die je hebt over je baan te racen!

Een mooi rijtje favorieten, maar er zijn natuurlijk nog talloze cadeautips voor 3 jarigen. Wat heb jij je kind gegeven? En wat vind jij echt onmisbaar in dit rijtje? Ik hoor het graag!

Ben je nog opzoek naar een leuke (en lekkere) traktatie voor een peuter? Check dan de blog over Wisse zijn traktatie toen hij 3 jaar werd.