Als ouder wil je je kind natuurlijk een onvergetelijke verjaardag geven. Besluit dit jaar eens om een nieuwe route te kiezen en voor een heuse escape room in je eigen woonkamer te gaan.

Escape room feestje thuis

Waarom zou je kiezen voor een escape room kinderfeestje thuis, vraag je je misschien af? Nou, ten eerste is het super leuk voor je kind om echt samen te werken met vriendjes en vriendinnetjes. Ten tweede is het gemakkelijk en super handig. Geen gedoe met het vinden van een geschikte locatie of het regelen van vervoer. Alles wat je nodig hebt, komt gewoon bij je thuis bezorgd. Daarnaast kan je het in je eigen woonkamer, keuken of welke ruimte dan ook spelen.  Een escape room feestje is een unieke ervaring die kinderen op een speelse manier uitdaagt om samen te werken, problemen op te lossen en hun creativiteit te gebruiken. Het is geweldig om te zien hoe ze elkaar nodig hebben om samen de escape room op te lossen.

Een complete escaper room in een box

Wat zit er nou precies in zo’n “escape box” denk je dan. De doos zit vol met raadsels, puzzels en uitdagende opdrachten die afgestemd zijn op leeftijd en vaardigheidsniveau. Daarnaast worden er fysieke attributen en sloten meegeleverd. Zodat de kinderen ook echt offline met elkaar bezig zijn.

Denk bijvoorbeeld aan een rugtas met een groot slot van de vermiste vlogger, een bagage koffer van de monteur. Net nu de stroom van het vliegtuig is uitgevallen en de gereedschapskist nog op slot zit. De verschillende voorwerpen in een escape room box samen met een tikkende timer, video’s en ondersteunende filmpjes biedt de kinderen een uniek feestje. Als ouder kan je zelf de escape room gemakkelijk binnen een paar minuten klaarzetten en begeleiden. Mochten de kinderen hulp nodig hebben kan je gemakkelijk een hint geven met de antwoorden uit de handleiding.

Escape room voor verschillende leeftijden

Van het kraken van codes tot het ontcijferen van geheime boodschappen, de kinderen zitten helemaal in het avontuur. Wil je de ervaring nou helemaal afmaken als ze de race tegen de klok winnen? Dan kan je er zelfs nog voor kiezen om er certificaten bij te nemen. Ook kan je voor een kinderfeestje een leuk bijpassend thema kiezen. En je (woon)kamer extra inrichten op het spelen van de escape room.

Daarnaast zijn er escape room varianten voor verschillende leeftijden. Zo kunnen de spelletjes en puzzels afgestemd worden op de leeftijd van de kinderen, pubers of volwassenen op het feestje. Want ja, er zijn ook zeker escape room boxen voor volwassenen om thuis te spelen samen met het gezin.

kinderfeestje escape room thuis

Educatief kinderfeestje

Wat vooral zo mooi is aan een escaperoom thuis, is dat het niet alleen een leuke activiteit is, maar ook educatief (en dat zonder dat de kinderen dat door hebben). Zo komen er tijdens het oplossen van de escape room allemaal feitjes en weetjes aan bod, en leer je goed samenwerken en creativiteit te gebruiken om samen het gezamenlijke doel te behalen. De verschillende soorten puzzels biedt voor ieder kind een kans om uit te blinken en het zelfvertrouwen een boost te geven. En dat allemaal terwijl ze een leuk kinderfeestje hebben.

Kortom, het organiseren van een leuk kinderfeestje kan gemakkelijk met een escape room.