Verjaardagen zijn ontzettend gezellig, maar ook een hele drukte. Taart, slingers, visitie, traktaties en niet te vergeten cadeautjes. Een paar weken voor Wisse zijn verjaardag in oktober was ik al aan het bedenken hoe ik het allemaal zou organiseren. Nu werd hij ‘nog maar’ 2 jaar en maakte het hem allemaal niets uit. Én, we konden gelukkig het kinderfeestje nog even uitstellen! Want mijn hemel, wat lijkt me dat ook een lastig iets! Naast de vraag wie je gaat uitnodigen zal ik ook nog op zoek moeten gaan naar kinderfeestjes ideeën en tips om een kinderfeestje organiseren.

Kinderfeestjes met een verhaal

Iris Stam bedacht daar iets op! Samen met illustrator Jikke Kuiper en met grafisch ontwerpbureau De Blauwe Tram maakte ze namelijk een super mooi boek: Kinderfeestjes met een verhaal. Vijf originele kinderfeestjes voor jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot en met 9 jaar oud. Ze zijn compleet met draaiboek en boodschappenlijstjes. Kinderen én papa & mama blij, handig toch?

De rode draad van de vijf feestjes is een spannend en boeiend verhaal waarin fantasie en werkelijkheid samen komen. Bijzondere figuren spelen in deze verhalen de hoofdrol: een regenboogkunstenaar, een draak, een smikkelende prinses, een zeemeerman en een Spaans heksje.

Ik heb het geluk om één van deze feestjes alvast te ontvangen. Vanwege de speurtocht en de vele (buiten) spelletjes waarbij de kinderen lekker vies mogen worden leek mij ‘Het geheim van draak Lekkerbek’ een geschikt toekomstig feestje voor Wisse.

Ik zie gelijk dat het een praktisch boek is dat je als ouder van A tot Z meeneemt in de organisatie. Alle activiteiten staan stap voor stap omschreven en ook aan het tijdschema kun je heel veel houvast hebben. Wat ik een enorm pluspunt vind, is dat er rekening wordt gehouden met een slecht-weer-situatie. Je weet het immers maar nooit met het Nederlandse weer!

Tip: Het boek is een leuk cadeau-idee voor Sinterklaas of voor onder de kerstboom. Wil je hem alvast bestellen? Dan kan dat hier!

 

Op zoek naar meer inspiratie voor kinderfeestjes? Check deze deze leuke blog van Ellen voor een zeemeermin feestje of het moordspel voor kinderen van Frédérique of hier voor andere originele kinderfeestjes