Ons meisje Carice is 2 jaar geworden gisteren. Het blijft cliché om te zeggen, maar wat gaat de tijd snel. En wat een onzettend grote ontwikkeling maken ze in hun tweede levensjaar mee. Ze beginnen met lopen, beginnen woordjes te zeggen en ontwikkelen al hun eigen ik. Zo leuk om te zien gebeuren. Eén ding waar Carice ontzettend gek op is, is Pieter Konijn. Dol enthousiast is ze bij het kijken van de filmpjes. Dus, er ik ging voor een verjaardagsthema van Pieter Konijn mét Pieter Konijn traktatie. In deze blog laat ik zien hoe de trakatie is geworden: simpel én coronaproof.

Pieter Konijn traktatie

Na het succes van de PAW Patrol traktatie van Wisse, hoefde ik dit keer niet heel lang na te denken welk soort traktatie het zou gaan worden. Ik kreeg de vorige keer zulke leuke reacties op de stoepkrijt figuurtjes, dat ik dat deze keer ook weer mee wilde geven. Ik houd wel van een leuk praktisch cadeautje, naast natuurlijk iets lekkers.

Ook deze keer heb ik Traktatie Speciaal gevraagd voor hulp. Samen hebben we bedacht om stoepkrijtjes te maken van een konijnenkopje. En samen met een zakje Smoeltjes, in een omhulsel van Pieter Konijn, is het een super leuke coronaproof traktatie geworden. Zo kom ik er weer makkelijk van af, want kant-en-klaar kwamen de pakketjes binnen.

Je kan ook heel eenvoudig zelf je stoepkrijt figuurtjes maken, wist je dat? In elke vorm en kleur die je maar wilt. Dus heb je zelf nog een siliconen mal van een konijn of bijvoorbeeld een wortel? Dan is het ook heel leuk om het zelf te maken.

Trakteren op het kinderdagverblijf

Ik heb het dus alleen nog maar in en leuk mandje gestopt om mee te nemen naar het kinderdagverblijf. Het klapkratje vind ik zo leuk en handig en met de letters kun je ze heel eenvoudig decoreren. Normaal gebruik ik ze voor speelgoed en boeken op de kinderkamers. Maar ze zijn zo multifunctioneel dat ze hier in huis bijna onmisbaar zijn geworden.

Carice vond het in ieder geval geweldig en ik geloof dat het bij de kinderen op het kinderdagverblijf ook in de smaak gevallen is.

Bekijk hier eventueel nog meer inspiratie voor coronaproof traktaties

pieter konijn traktatie 2 jaar trakteren kinderdagverblijf coronaproof simpel