Hoera! Wisse is 3 jaar geworden afgelopen week. Een tijd geleden zat ik er al over na te denken, wat zal ik nu voor traktatie in elkaar knutselen als hij een echte kleuter wordt. Vorig jaar, toen hij 2 werd, trakteerde hij op een echte jongenstraktatie. Herinneren jullie hem nog?

Nu wilde ik iets totaal anders doen en dat is naar mijn idee gelukt! Benieuwd waar hij mee aan kwam zetten bij de kindjes van het kinderdagverblijf?

Traktatie

Het is een zakje vol lekkere koekjes geworden. We (want Wisse heeft gezellig meegeholpen) hebben lekkere koekjes gemaakt in de vorm van een drie. Ik zal jullie vertellen wat we hebben gebruikt om het te maken, want heel ingewikkeld is het niet!

Benodigdheden

Hoe maak je het?

  • Bak zandkoekjes. Dit kun je op heel veel verschillende manieren en volgens veel verschillende recepten doen. Ik heb de mix van de Jumbo gebruikt (linkje staat bij de benodigdheden). En dit deeg heb ik uitgestoken met vormpjes van het cijfer drie. Deze kon je ooit sparen bij de Appie, maar als je die niet hebt, kun je ook even op Google zoeken naar alternatieven (oa. onze vriend Bol verkoopt ze of deleukstetaartenshop.nl)
  • Rol van de fondant een dunne laag en steek daar ook dezelfde vormpjes in uit. Ik rolde het tussen twee bakpapiertjes met een deegroller zodat het niet plakt. En met een laagje jam plak je de fondant op het gebakken koekje.
  • We hebben drie koekjes in een transparant zakje gedaan en daarop een leuke sticker gepakt. De stickers komen van Drukwerknodig.nl en kun je met een handige online editor zelf ontwerpen. Met vlaggetjes, een foto van een vrolijke Wisse en de tekst “Hiep Hiep Hoera Wisse 3 jaar!” vind ik hem helemaal leuk geworden. Zo maak je je traktatie nog een stukje persoonlijker, vind je niet?
  • En als laatste stop je alles gezellig in een bakje of een mandje en klaar is Kees!

Hoe vind je het geworden? En wat hebben jullie getrakteerd toen je kindje jarig was? Ik ben heel benieuwd!