Hieper de piep hoera! Wisse is 2 jaar geworden! En bij jarig zijn, horen traktaties. Als kind vond ik het ook fantastisch om te mogen trakteren en ook om traktaties te krijgen natuurlijk! Voor mijn allereerste traktaties als moeder ging ik op zoek naar leuke traktatie-ideeën. Al snapt Wisse nog niet heel goed wat ’trakteren’ precies inhoudt, toch vind ik het leuk om te proberen er iets leuks van te maken. Ik pakte Pinterest erbij en ging opzoek naar inspiratie.

Traktatie van een peuter

Wat een keuze en wat een ontzettend leuke ideeën ben ik tegen gekomen. Mijn voorwaarden waren dat het toch redelijk simpel moest zijn en de traktatie ook een cadeautje voor het kind is. Door een beetje van Pinterest (andere mama’s) en een beetje van mijzelf samen te voegen kwam ik op het idee om een autootje met een pakketje (rozijntjes) op het dak vast te binden. Zo hebben ze iets te smikkelen én blijft er nog een cadeautje voor het kind over die ze na afloop mee naar huis kunnen nemen. Daarnaast vind ik het wel fijn dat het een voorverpakte traktatie is, wat in de tijd van Corona nog belangrijker is geworden. 

Benodigdheden

  • Autootjes – deze zijn van de Hema, waar 5 auto’s in een pakketje zitten. Het voordeel van deze is dat de meeste auto’s een plat dak hebben waar de pakketjes goed op blijven zitten.
  • Doosjes met rozijntjes
  • Inpak papier – ik koos voor simpele kraft pakpapier
  • Katoendraad (ook van de Hema)
  • Eventueel nog een dienblad om de traktatie in te vervoeren

Hoe maak je de traktatie?

Een kind kan de was doen. Echt!

  • Pak de doosjes rozijntjes in met pakpapier. Als je het leuk vindt kun je het eventueel ook nog versieren met stickers of stempels. Ikzelf heb het simpel gehouden.
  • Knip een stuk (ongeveer 4o cm) katoendraad van de klos
  • Wikkel het draad 2 of 3 keer om het autootje met daarop een doosje rozijnen en zet bovenop een knoop. Tip: wikkel het draadje tussen de banden zodat hij daar achter blijft haken.

Simpel, maar toch heel leuk. En deze peuter traktatie is nog coronaproof ook. Gegarandeerd blije gezichtjes!

Op zoek naar meer peuter traktatie ideeën? Bekijk dan bijvoorbeeld deze Paw Patrol traktatie eens of andere voorverpakte traktaties