Als je kind bijna jarig is, denk je vast al na over een traktatie voor school. Het is tegenwoordig best lastig om een traktatie te bedenken die leuk, makkelijk en ook nog eens gezond of verantwoord is. Scholen vragen ouders (en kinderen) steeds vaker een verantwoorde of gezonde traktatie mee te nemen voor hun klasgenoten. Iets wat past binnen een verantwoorde lifestyle. Je kunt natuurlijk trakteren met fruit, maar in deze blog laat ik je een heel leuk alternatief zien. Een gezonde verantwoorde trakatie voor school met lolly’s. Benieuwd? Kijk dan snel verder!

Food2smile

Voedingsdeskundige Miriam heeft tijdens haar zoektocht naar verantwoord snoep besloten het heft in eigen hand te nemen. Ze kon in het destijds huidige assortiment niet vinden wat aan haar criteria voldeed en startte Food2Smile. Food2smile biedt een lekker alternatief in snoep & snacks passend bij een verantwoorde lifestyle. Alle producten zijn altijd zonder toegevoegde suikers en meer dan 90% is ook nog eens vegan, glutenvrij en lactosevrij. Snoep, chips, snacks en chocola waar je guilt-free van kunt genieten. De producten zijn daarom ook super geschikt wanneer je je kindje vegan opvoeden wilt. Dat is toch geweldig!

verantwoorde traktatie kinderen snoep Food2smile

We hebben al verschillende lekkere producten van Food2smile geprobeerd en zijn heel erg enthousiast. Ze laten zien dat je met verantwoord snoepen en snacken niet hoeft in te leveren op een heerlijke smaak. Ik vind bijvoorbeeld de Popped chips heel erg lekker en doet me denken aan een kruising van popcorn en chips. Een ideaal verantwoord tussendoortje als je het mij vraagt. En ook de Jolly Lollipops vallen erg in de smaak. Hier ben ik dan ook mee aan de slag gegaan om een leuke, lekkere verantwoorde én simpele traktatie voor kinderen te maken.

Verantwoorde traktatie – Lollyboeket

Lolly’s zijn altijd een goed idee als je het mij vraagt. En deze lolly’s van Food2smile zien er ook nog eens super vrolijk uit met hun gekleurde strepen. Wist je dat ze de kleuren halen uit groente, fruit en kruiden? Zo gebruiken ze alleen natuurlijke kleur- en smaakstoffen.

Wat heb je nodig voor het lollly boeket?

  • Zakje(s) Jolly Lolly’s van Food2smile
  • Minicupcake vormpjes (bijvoorbeeld van de HEMA of Blokker)
  • Eventueel iets waar je de lolly bloemen in kunt steken (zoals een halve meloen, halve piepschuim bol of een klapkratje zoals ik het heb gedaan)

Prik van te voren met een prikpen een gaatje in de cupcake vormpjes. Zo steek je gemakkelijk het lollystokje door het vormpje heen. Ik heb steeds twee mini cupcakevormpjes gebruikt per lolly en deze er iets wat omheen gevouwen. Zo lijkt het gelijk al op een leuke gekleurde bloem. Doe dit voor alle lolly’s en je hebt een waar lolly boeket.

Om je traktatie te vervoeren is het handig om het nog ergens in te steken. Misschien heb je hele leuke mini vaasjes. Maar anders kan het ook in een halve meloen, piepschuim bol of een klapkratje zoals ik heb gedaan. Heel veel plezier met maken!

Wil je het lekkers van Food2smile ook zelf eens proberen? Ben je op zoek naar een traktatie voorverpakt? Of wil je bijvoorbeeld deze lolly trakatie maken als de kinderen straks weer naar school mogen? Gebruik dan de kortingscode voor 15% korting: pscheryl. (de kortingscode is geldig tm 31 december 2021)

Meer traktatie inspiriatie

Wil je meer trakantie inspiratie bekijken? We hebben veel makkelijke trakaties voor peuters, kinderdagverblijf of school verzameld op de blog. Deze vind je allemaal in de rubriek ‘traktaties‘. Kijk lekker rond en doe veel inspiratie op.