Iedere mama herkent vast die dagen dat álles anders loopt dan je had gepland en dat je het zo druk hebt dat je niet eens tijd hebt om de aardappelen te schillen. Toch wil je iets gezonds eten wat in een mum van tijd op tafel staat. Albert Heijn heeft nu iets nieuws in de schappen liggen: AH Saladbowl en ik mocht ze testen. Benieuwd welke van de drie mijn voorkeur heeft?

De tijd van de stampotten laten we (gelukkig) achter ons en de tijd voor frisse salades komt er weer aan. Ik vind het altijd heerlijk om lekkere salades op tafel te zetten en als avond eten op te eten. De meeste kant-en-klaar maaltijdsalades laat ik liggen, omdat ze vaak toch nog veel onnodige toevoegingen hebben en veel calorieën bevatten door de vette dressings die er bij zitten. De AH SaladBowl heeft dit gelukkig niet en blijven allemaal onder de 500 calorieën onder andere door de dressings op basis van groenten en het toevoegen van minder koolhydraten.

De AH saladbowl met tonijn, ei en groenpaprikadressing

Een salade zonder al te veel kleur, maar met veel smaak. Wel een pittige smaak door de groene paprika en de uit die er in zit. Dus als je daar van houdt, is deze salade een aanrader. Fijn is dat de dressing apart is meegeleverd. In deze salade zit 150 gram groente en 320 calorieën.

AH Saladbowl met kip, veldsla en maisdressing

Een vrolijk ogende salade met 119 gram groente en 375 calorieën. De gedroogde boontjes die er bij zitten zijn lekker knapperig en geven het een lekkere bite. En de dressing is erg lekker van smaak door de specerijnen die er aan toegevoegd zijn. Alle smaken passen erg goed bij de kip.

AH Saladbowl met zoete aardappel, geitenkaas en knolselderij-dressing

De salade met het meeste groente (183gram) en de meeste calorieën van de drie. Ook is het de enige vegetarische variant die er bij zit. De salade heeft frisse smaken, mede door de dressing en de appel. En door de geitenkaas en zoete aardappel is het een vullende salade. De smaken kloppen echt bij elkaar, heerlijk.

Eindoordeel

De AH Saladbowls sluiten meer heel erg aan bij de trend om meer te eten zonder toevoegingen. Mijn favoriet was denk ik wel de Saladbowl met zoete aardappel, geitenkaas en knolselderij-dressing door het frisse tintje en de smaken bij elkaar. Het gemak en de smaak zijn me uitstekend bevallen. Ik ben ook zeker van plan vaker deze salades in huis te halen!