Dit bananenbrood recept is ééntje van mijn guilty pleasures. En dat komt denk ik, omdat dit recept een tikkeltje fout is en niet zo healty als zijn broertjes en zusjes. Bananenbrood is ontzettend populair onder de foodbloggers en healtychicks en vaak ‘gezond’ of ‘zonder suiker’. Daarom vond ik het tijd worden voor een tegenhanger. Eentje mét suiker maar wel een makkelijk bananenbrood recept.

En ik waarschuw je alvast, want één plakje van deze bananenbrood smaakt naar meer. En die geur, die is al onweerstaanbaar. Ik deel je snel het heerlijke simpele bananenbrood recept:

Ingrediënten bananenbrood

3 (rijpe) grote bananen
250 gram bloem
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
100 gr roomboter
200 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
1 klein bekertje creme fraice (125 ml)

Cakevorm (27 cm)
Beslagkommen
Mixer met garde

bananenbrood recept

Zo bereid je bananenbrood

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de cakevorm (ik heb 27 cm gebruikt) in met een beetje boter of spray van Dr. Oetker.

Doe de boter op kamertemperatuur samen met de suikers in een beslagkom en mix met een garde dit door elkaar. Voeg daarna de eieren en de creme fraiche toe en mix tot er een glad mengel ontstaat.

Haal de schil van de bananen en prak ze fijn.

Doe in een beslagkom de bloem, bakpoeder en kaneel en hussel het door elkaar. Schep vervolgens het eimengsel met een spatel hier door heen.

Als laatste schep je de geprakte bananen door het mengels heen en vul je de cakevorm met het beslag.

Zet 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Ik hoop dat je er net zo van geniet als ik dat doe 😉 Ennuh, mocht je nog meer kook- en bakinspiratie met bananen zoeken? Check dan zeker de (net zo) lekkere bananentaart of de makkelijke bananenontbijtjes eens. Eet smakelijk!

Wat is jouw guilty pleasure op het gebied van eten?