Ik hartje kaas. Op de boterham, door een gerecht of lekker bij de borrel. Er gaat in dit huishouden wekelijks flink wat kaas door heen, want ik heb ook nog eens kaasmonsters van kinderen. Onlangs viel er een pakketje boerenkaas door de brievenbus, zo op onze mat. Huh, kaas door de brievenbus? Ja! En ik vertel je er hier alles over.

De Firma Kaas

De Firma Kaas levert namelijk boerenkaas op abonnementsbasis. Het unieke in dit concept is dat de kaas afkomstig is van de lokale boer. Ze kennen de boeren persoonlijk en steunen hun door het betalen van een eerlijke prijs voor de kaas. De boeren maken de kaas gewoon op hun boerderij en niet in de fabriek. Verser dan vers wordt de kaas bij de boerderij opgehaald en gelijk verzonden naar ons als consument. En dat proef je!

We vinden het belangrijk dat we onze kinderen leren waar ons eten vandaan komt. Dat melk niet gemaakt wordt in een fabriek en dat het plakje ham op hun broodje van een varken afkomstig is. We vinden het ook leuk om regelmatig een boerderij te bezoeken en hun met eigen ogen te laten zien dat bijvoorbeeld melk uit een koe komt. Dat de kaas van De Firma Kaas van lokale boeren afkomstig is, spreekt me dan ook enorm aan. Je kan zelfs kiezen van welke boer je je kaas zou willen hebben. In onze maatschappij waarbij we (gelukkig) steeds vaker willen weten waar ons voedsel vandaan komt, is dit natuurlijk ontzettend top.

Ook lekker met kaas: vegetarische kidsproof pasta met courgette

Boerenkaas door de brievenbus

Dus boerenkaas door de brievenbus, zo op je mat. Bij De Firma Kaas kies je zelf je kaas en hoe vaak je het wilt ontvangen. Je hebt keuze uit verschillende smaken (jong, belegen of oud) van kiest daarnaast de lokale boer waar je de kaas van wilt ontvangen. Iedere boer heeft zijn eigen smaak, dus je kunt ook elke keer een andere kaas proberen als je zou willen. De kaas is vacuüm verpakt, als plat stuk zodat hij in een brievenbusdoosje past. En de verzending is bovendien gratis!

Ben je nou ook nieuwsgierig geworden en wil je het eens proberen? Kies dan hier de kaas die bij je past. Je kunt het abonnement elk moment pauzeren of stopzetten. Dus je kunt eenvoudig zelf ondervinden hoe lekker deze kaas is. Maar wees gewaarschuwd, het smaakt naar meer! 😉

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking