Kinderen en het kerstdiner is vaak niet de allerbeste combinatie. Daarom is het slim om er tijdens het kerstdiner een feestje van te maken voor de kinderen. Ik heb een aantal leuke en lekkere kinder voorgerechten voor kerst gemaakt. Simpel en helemaal in kerstsfeer.

Kinder voorgerechten voor kerst

Als onderdeel van het kerstmenu kunnen deze kidsproof voorgerechten niet ontbreken. Zelf getest bij onze eigen kids en gelukkig helemaal goed bevonden. Doe er je voordeel mee en zit ook kidsproof aan je kerstdiner.

1. Kerstboom van bladerdeeg

Voor dit kidsproof voorgerecht voor kerst heb je niet zo veel nodig om een leuk resultaat te krijgen. Ontdooi eerst een paar plakjes bladerdeeg en snijd met een scherp mesje de vorm van een kerstboom. Haal overtollig bladerdeeg weg en leg de kerstboom op de bakplaat. Smeer (met een kwastje of gewoon met je vinger) een beetje eigeel over de kerstboom en prik met een vork een flink aantal gaatjes in het bladerdeeg. Als laatste leg je een aantal olijfringen op de boom als ‘kerstballen’ en strooi er nog wat Italiaanse kruiden over. Schuif de bakplaat ongeveer 10-12 minuten in een voorverwamde oven op 220 graden. En klaar is je kerst voorgerecht.

Nodig: bladerdeeg, eigeel en Italiaanse kruiden en olijfjes.

kerstrecepten kerstmenu kinderen voorgerecht hoofdgerecht nagerecht 3 min bladerdeeg kerstboom

En ook deze kerstboom knakworst broodjes zijn leuk om te maken en een ideaal Kerst voorgerecht voor kinderen.

2. Kerstman voorgerecht

Gegarandeerd succes met deze kerstman als voorgerecht. Maak het hoofd van de kerstman van een wrap en besmeer het met kruidenkaas. Voor de muts gebruik je (halve) bolletjes mozzarella en (halve) snoeptomaatjes. De oogjes maak je van twee halve bolletjes mozzarella en olijven. En als laatste maak je de baard van geraspte kaas. Klaar is je kindvriendelijk voorgerecht voor kerst. En stiekem eten ze al vrij veel groente, handig!

Nodig: Wrap, kruidenkaas (zoals Philadelphia), snoeptomaatjes, bolletjes mozzarella, olijf, geraspte kaas.

kinder voorgerechten met kerst hoofdgerecht kerstman met groente

3. Kerstboom van wraps

Een heerlijk item voor een kidsproof kerstmenu is deze kerstboom van wraps. Je maakt wraps met lekkere vullingen en snijd ze in reepjes van ongeveer 1 centimeter. Stapel ze op zoals op de foto’s hieronder. Zo is het toch een onwijs leuk onderdeel van het kinder kerstmenu? De vulling kun je natuurlijk helemaal naar wens maken. Ik heb hiervoor gebruikt –

Nodig: wraps, heksenkaas, komkommer, ham/kipfilet

kerstdiner voorgerecht kinderen kerstmenu wraps kerstrecepten voor kinderen

Een hele fijne voorbereiding van het kerstdiner en ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze kindvriendelijke recepten voor het kerstdiner. Ik ben benieuwd wat er bij jullie op tafel staat voor de kinderen. Heb je nog leuke kinderrecepten voor een kinder Kerstmis? Laat vooral weten!