Wanneer de zomer nog niet eens officieel ten einde is, kun je de eerste pepernoten alweer in de winkels spotten. Stiekem vind ik dat helemaal niet erg, want ik houd er zo van! Het is toch heerlijk om een paar pepernootjes (of kruidnootjes zoals ze misschien in het echt genoemd worden) bij een bakje thee te eten. Of bij de koffie, of gewoon zomaar een handje vol in de loop weg. En juist daarom heb ik heerlijke recepten verzamelt mét pepernoten! Gelukkig is het nog geen 5 december, dus tijd genoeg om alles uit te testen zou ik zeggen! Smullen maar!

1. Mini pepernoten cheesecakejes

Pepernoten en cheesecake in één recept. Dat moet hemels zijn. En ze zijn nog simpel te maken ook. Wil je ze ook eens proberen? Het recept van deze mini pepernoten cheesecakejes vind je op de blog van Joyce.

2. Peren pepernotencrumble

Oeeeh, hoe lekker is dit toetje! Op Sinterklaasavond, maar natuurlijk ook op andere momenten kun je dit lekkere peren pepernotencrumble op tafel toveren. Het originele recept bevat een lekkere pepernotenlikeur, maar serveer je het toetje ook aan kinderen, kun je dit simpel vervangen door bijvoorbeeld perensap. Het proberen waard toch?

3. Vanille Sinterklaas cupcakes met kruidnoten crumble

Zien deze Sinterklaas cupcakes er niet feestelijk uit? Weer eens wat anders op Sinterklaasavond dan gevuld speculaas en strooigoed, zoals Leonie zelf aangeeft. En dat is helemaal waar! Binnen 1,5 uur heb je deze heerlijke cupcakes op tafel staan!

4. Arretjescake met pepernoten

Iedereen kent de heerlijke arretjescake wel. Maar in dit recept is gebruik gemaakt van pepernoten in plaats van biscuitjes, mmm! En nog te maken zonder oven ook! Het enige wat je nodig hebt is een nachtje geduld, want hij moet een nachtje goed opstijven in de koelkast en daarna kun je smullen van je arretjescake met pepernoten!

5. Pepernoten pindarotsjes

En als laatste van de reeks kunnen de pepernoten pindarotsjes niet ontbreken. En ook dit recept is super simpel te maken. (Ik zoek ze wel uit hé?!) Hoe heerlijk zijn deze rotsjes tijdens Sinterklaasavond! Maar ik houd je niet tegen wanneer je ze nu al wilt maken 😉 Ik snap het namelijk volledig!

 

Ik wil alle medebloggers hartelijk bedanken voor het delen van hun Sinterklaas en pepernoten recept, zodat deze heerlijke verzameling tot stand heeft kunnen komen!