Na het succes van het eerste deel van de recepten met pepernoten, vind je nu hier deel 2. Heerlijke recepten die eenvoudig te maken zijn en ideaal voor Sinterklaas avond, of natuurlijk de hele decembermaand!

1.. Gevuld speculaas

Dit recept speelt een beetje vals, omdat er geen pepernoten worden gebruikt. Maar zeg nou zelf, Sinterklaasavond zonder gevuld speculaas bestaat niet toch? Daarom wil ik hem jullie niet onthouden en is volgens Pien een dikke hit! Én ze heeft geprobeerd er een beetje een gezonde variant van te maken.

2. Pepernoten truffels met pecannoten

Dit receptje is ook erg lekker om voor het Sinterklaasfeest te maken. Maar ook wanneer je nog pepernoten over hebt, kun je ze hier ideaal voor gebruiken. Deze pepernoten truffels met pecannoten zijn dan ook even net even anders dan anders! Een aanradertje!

3.  Appeltaart met kruidnoten

 

Deze appeltaart met pepernoten kan niet in het rijtje ontbreken vind ik. Ik vind appeltaart héérlijk. Vooral in deze tijd, wanneer je ze maakt met appels uit eigen tuin. Mmm.. In deze variant is gebruik gemaakt van pepernoten. Hoé lekker wil je het maken. Ik zou zeggen, allemaal uitproberen. En ik kom graaaag een stukje proeven als je hem gemaakt hebt!

4. Sinterklaas muffins

Ik weet zeker dat wanneer er geur sensoren in je laptop of telefoon zouden zitten, deze sinterklaas muffins door het hele huis te ruiken waren. De heerlijke geuren van kaneel, gember en natuurlijk.. pepernoten! Nicole legt op haar blog stap voor stap uit hoe je ze maakt.

5. Sinterklaas Rocky Road

Oké laatste dan! Ook dit recept is een variant op een bestaande gouwe ouwe. De Rocky Road kennen jullie mischien allemaal wel: chocolade, marshmallows en iets krokants zoals muesli bijvoorbeeld. Dit is natuurlijk de variant met pepernoten: Sinterklaas Rocky Road. En het fijne hiervan is, hij kan gewoon niet mislukken!

Ik hoop dat jullie genoeg inspiratie hebben om iets lekkers op tafel te toveren Sinterklaasavond (of natuurlijk in de weken er voor of er na, wat kan jou het schelen?!). Ik wil nogmaals alle medebloggers hartelijk bedanken voor het delen van hun Sinterklaas en pepernoten recept, zodat deze heerlijke verzameling tot stand heeft kunnen komen! Benieuwd naar de andere recepten met pepernoten? Bekijk ze hier