zomerse pastasalade met gerookte kip en perzik

Zomerse pastasalade met gerookte kip en perzik – recept

In de zomer heb ik meestal weinig zin in een zware maaltijd als het heel warm is. Laat staan zin om te koken. Even vlug wat in elkaar zetten is dan een uitkomst. Deze zomerse pastasalade met gerookte kip en perzik is daarom één van mijn favorieten en gelukkig ook van de kinderen.

De combinatie van de ingrediënten maakt het een lekker frisse salade. Vooral de perzik er in geeft het een zomers tintje. Hij is simpel, licht en staat heel snel op tafel.

Ingrediënten (4 personen)

  • Fusilli pasta (400 gram)
  • 1 stuk gerookte kip
  • 1 groot blik perziken
  • 3 of 4 bosuitjes
  • 300 gram sellerie salade
  • zakje (gezouten) cashewnoten

Hoe maak je deze zomerse salade?

  • Kook de fusilli zoals aangegeven op de verpakking
  • Snij de gerookte kip in blokjes. Hiervoor kun je de ‘verse’ gerookte kip nemen, maar ook een voorverpakte is ook helemaal prima.
  • Snij de bosuitjes fijn en de perzikken uit het blik in blokjes
  • Gooi de kip, bosui, perzikken, sellerie salade en de gekookte fusilli pasta in een kom en meng het door elkaar.
  • Strooi als laatste de cashewnoten over de salade heen. Hiervoor kun je de ongezouten nemen, maar zelf vind ik een beetje zoute bite wel lekker.

En klaar is je zomerse pastasalade met gerookte kip en perzik! Eet smakelijk! Wat is jouw favoriete zomers gerecht?

Lees ook het recept om buiten zelf loempia’s te maken

1 gedachte over “Zomerse pastasalade met gerookte kip en perzik – recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *