Eindelijk eens een binnenkijker van onze eigen kinderkamers. In deze blog laat ik je binnenkijken in de slaapkamer van Carice. De babykamer is sinds kort omgetoverd tot een echte bohemian meisjeskamer met zachte roze tinten. Tenminste, zo omschrijf ik hem. Kom gezellig kijken en ik ben benieuwd wat je er van vindt!

Bohemian meisjeskamer

De kamer waar Carice slaapt is zo’n 4 jaar ingericht geweest als babykamer. Eerst sliep grote broer Wisse er en na de geboorte van Carice is zij er gaan slapen. Nu ze ouder wordt (bijna 2) werd het tijd om er een echt meisjeskamertje van te maken. Ik wilde eigenlijk geen roze kinderkamer, maar het is uiteindelijk toch redelijk roze geworden.

Ik houd van zachte tinten en vind het bohemain stijltje erg mooi, dus dit moest zeker terug gekomen in de kamer. Ook rotan en bamboe items, die je in steeds meer slaapkamers tegen komt, wilde ik graag laten terugkomen. Met dit in mijn achterhoofd ben ik begonnen met het inrichten van de kinderkamer. De commode, ledikant en kledingkast bleven als basis staan. In de commode bewaar ik de voorraad pampers, hydrofiele doeken en de meeste verzorgingspulletjes.

Het meest trots ben ik toch wel op het mooie wandje. Ik heb voor het eerst in mijn leven zelf behangen en ik vind het goed gelukt al zeg ik het zelf. Het behang is een print uit de collectie van Photowall, een Zweeds bedrijf met heel tof behang en prints. Het is de Blush Pink uit de fotobehang collectie.

bohemiean meisjeskamer zacht roze tinten hout rotan bamboe

Accessoires kinderkamer

Wat ik hierboven al benoemde is dat ik rotan items ook graag wilde toevoegen aan de kinderkamer. Zo had ik een tijdje geleden de mooie appel van Ferm Living al geshopt. Hier bewaar ik de haarbandjes, speldjes en andere kleine accessoires in. Handig en staat nog super leuk op de commode ook.

Dit klapkratkar met de klapkratjes van de Hema vind ik ook een erg leuk en bijna onmisbaar item voor de kamer geworden. Je kunt hem zo handig gebruiken om spullen in op te bergen. Zo gebruik ik hem nu om prentenboeken in te bewaren.

Wat is blijven hangen uit de babykamer, zijn de hexagons aan de muur. Deze vind ik nog steeds zo leuk en de kleuren passen perfect bij het behang en de andere items. Ik ben stiekem ook al aan het kijken naar een mooie muurcirkel met eigen foto. Dat zou hier ook heel leuk staan.

Ik mis alleen nog een beetje groen. En dan bedoel niet de kleur, maar juist planten op de kinderkamer. Want eigenlijk vind ik dat dit niet kan ontbreken. Voor nu moet Carice het nog even doen met gedroogde en punnik bloemen.

Inspiratie kinderkamers

Mijn meeste inspiratie haal ik toch wel van Instagram. Ik volg graag andere mama’s met een leuke stijl om zo inspiratie op te doen voor onze eigen kinderkamers. En sinds kort haal ik ook mijn inspiratie uit Pinterest. Lekker scrollen door leuke plaatjes en pinnen welke ik wil onthouden.

Favoriete shopadresjes

Ik heb een heleboel favoriete shopadresjes voor de kinderkamers. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om bij kleine (Instagram) shops te shoppen zoals House of Oelie (punnikcactus), Studio Nicnol (punnikbloemen) of Mommies & Miricals (houten naambord). Maar daarnaast shop ik ook veel bij de grotere ketens als de Hema, Kwantum en Xenos. Ik heb niet één favoriet.

Shop the look

Vind je dit stijltje van het kamertje van Carice nou ook zo leuk? Misschien heb je iets aan deze kinderkamer inspiratie en ‘shop the look’ –

Vlaggenlijn – Kidsdeco / Droogbloemen – Bloompost / Rotan lamp – Kwantum / Kartonnen opbergdoosjes – Hema / Rotan appel – Ferm Living via Store of Daydreams / Lama muziek mobiel – Kidooz / Bamboe spiegel – Kidsdeco / Houten kapstok – Dille & Kamille / Studio Ditte dekbed – Bol.com

bohemian meisjeskamer zacht roze tinten hout rotan bamboe

Deze blog bevat affiliate linkjes. Ik ontvang een kleine commissie als je iets bestelt via één van deze links.