Wanneer je zwanger bent, willen de meeste vrouwen zo snel mogelijk met de babykamer beginnen. Als je hier alleen een bedje, commode en kledingkast inzet, kan de kamer nog erg saai aanvoelen. We gaan je vertellen hoe je een babykamer mooi en leuk kunt stijlen!

Warmte en sfeer aanbrengen

Een manier om snel warmte in een kamer aan te brengen is met een vloerkleed. Een vloerkleed babykamer is vaak zacht en voorzien van een vrolijke print. Dit geeft op een makkelijk en snelle manier meteen sfeer, kleur en warmte aan de kamer.  Daarnaast voelt een vloerkleed ook fijn aan je voeten en hoef je niet op de koude vloer bij de commode of het bedje te staan midden in de nacht. Een fijn vloerkleed in de babykamer mag dus zeker niet ontbreken!

Een speelhoekje creëren

Als je baby net geboren is, zal hij een speelhoekje nog niet meteen gebruiken natuurlijk. Maar de baby blijft natuurlijk langer in zijn kamer, dus het creëren van een speelhoekje kan zeker geen kwaad.  Een van de eerste dingen waar ze wel mee gaan spelen, is vaak een babygym. Een zacht kleed kan hierbij niet ontbreken natuurlijk. Als ze wat ouder worden en meer willen gaan spelen, is een speelkleed essentieel. Dit kan een laagpolig kleed zijn, waar ze zich makkelijk op kunnen bewegen, maar ook een speelkleed met een leuke print erop zal in de smaak vallen. Zo zal een print met wegen of een stad erop zeer populair zijn wanneer ze met auto’s beginnen te spelen. Uren speelplezier op het speelkleed gegarandeerd!

Gezellig maken met decoratie

In een babykamer kunnen de muren soms wat saai aanvoelen. Decoratie aan de muur is dan ook zeker een aanrader. Kies voor een paar mooie prints die je ophangt of een mooi plankje voegt ook meteen sfeer toe. Door bijvoorbeeld een plankje boven de commode te hangen, heb je ook meteen extra opbergruimte. Daarnaast kan iets aan de muur boven de commode ook zorgen dat je baby afgeleid is en daardoor beter stil blijft liggen tijdens het verschonen.

Kies voor praktische decoratie

Om de kamer helemaal af te maken, kun je wat praktische decoratieve items toevoegen die nog jaren mee kunnen gaan. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld een mooie stijlvolle mand als wasmand, een mooie stoel om in te voeden of mooie poef als extra opbergruimte. Dit kan zo gebruikt worden als ze baby zijn, maar ook als ze ouder worden.