Ik had ze de laatste tijd al vaker voorbij zien komen: hexagon. Van die ontzettend leuke zeshoeken (ja vandaar de naam dus) waar je je eigen fotocollage mee kunt maken. Toen Canvas Company mij vroeg of ik het leuk vond om één van hun nieuwste producten te reviewen wist ik het wel. Ik koos de hexagons voor aan de muur in de kinderkamer.

Hexagon aan de muur

Vlak voor de geboorte van Carice is Wisse naar zijn nieuwe peuterkamer verhuist om plaats te maken voor zijn kleine zusje. De basis van zijn oude kamer is hetzelfde gebleven; witte muren en één wand voorzien van een subtiel mintgroen behangetje. De rest probeer ik met accessoires op te leuken om er haar eigen kamertje van te maken. En laat nu net deze hexagons heel goed passen op een nog lege witte muur.

Hexagon ontwerpen

Het leuke is dat je elke hexagon helemaal zelf kunt ontwerpen. Je kunt kiezen voor je eigen foto’s, maar ook zoals ik heb gedaan met je eigen plaatjes, ontwerpen en teksten. Zo kun je op een leuke manier je eigen persoonlijke en unieke fotocollage aan de muur creëren. De hexagon wordt afgedrukt op forex. Dit kunststof is stevig, licht van gewicht en heeft een witte gladde bovenlaag waardoor je foto of afbeelding haarscherp wordt afgedrukt.

hexagon aan de muur

Hexagon bestellen

Via een heel simpel bestelproces kun je kiezen uit vijf verschillende afmetingen en geef je aan hoeveel je graag wilt hebben. Ik koos voor negen stuks van 17×15 cm. Vervolgens kun je je foto’s of afbeeldingen uploaden en komt hij automatisch in de zeshoekige vorm waarna je hem nog kunt inzoomen of verplaatsen zo jij hem mooi vindt. En dit doe je voor al je hexagons. En hup, allemaal in je winkelmandje en bestellen.

Hexagon review

Na twee dagen stond de postbode al op de stoep met dit toffe pakketje. Zo snel had ik niet verwacht, maar wel een top service. Alle negen hexagons zijn mooi scherp afgedrukt en staan super leuk bij elkaar. Klaar om opgehangen te worden.

Gelukkig is aan alles gedacht, want de bijgesloten afstandshouder is echt ideaal. Zo kun je alle hexagons met dezelfde afstand van elkaar plaatsen. Ik heb de (ook mee geleverde) plakstrips op de achterkant geplakt en de eerste geplaatst met een waterpas. Ik wilde niet het risico lopen om alles scheef op te plakken. De plakstrips zijn een ideaal ophangsysteem, want zo heb je geen gaten in de muur en je kunt ze schadevrij weer verwijderen. Ik ben super tevreden.

Tip: maak je collage eerst op de grond zodat je eindeloos kunt wisselen tot je tevreden bent. Maak er vervolgens een foto van die je als hulpje gebruikt bij het ophangen.

Eindresultaat

In een paar minuten heb ik de hele collage hexagons op de muur in Carice haar kamer geplakt. En wat ben ik onwijs blij met het eindresultaat. Het geeft heel veel sfeer en een leuke persoonlijke touche. Wat vind jij er van?

hexagon aan de muur

Ben je ook op zoek naar iets persoonlijk en unieks voor aan de wand, wie weet zijn deze hexagons een leuk idee. Maar naast dit, biedt Canvas Company nog veel meer wanddecoratie zoals foto op steigerhout of deze eerder gereviewde wereldkaarten. Neem zeker een kijkje op hun site!