Stel je voor dat de kamer van je kind er fantastisch uitziet met kleurrijke tekeningen en magische figuren die jij zelf gemaakt hebt. Je kunt dit doen met muurschilderingen. Het is een leuke manier om de kamer om te toveren in een plek waar hun fantasie tot leven komt. En het beste is dat je niet hoeft te wachten op een kunstenaar of schilder om dit te doen. Jij kunt het zelf. Wat moet je doen? Verf kopen en even verder lezen voor een aantal ideeën!

Vrijhandig schilderen

Vrijhandig schilderen van een muurschildering is een uitdagende optie voor degenen die hun artistieke talent willen laten zien. Belangrijke tips om te onthouden zijn onder andere het gebruik van een gladde, wit geverfde ondergrond die minstens 48 uur droog is, waarbij je wat van de ondergrondkleur bewaart om foutjes te corrigeren. Kies verf op waterbasis, zoals acrylverf, die veilig en gemakkelijk te gebruiken is, en experimenteer met verschillende penselen, waarbij stugge kwasten handig zijn voor grotere vlakken en zachte penselen beter geschikt zijn voor details. Vermijd echter te dikke kwasten, omdat dit fijne details kan belemmeren, en meng niet te veel water door de verf, om een goede dekking en kleurintensiteit te behouden.

Check ook deze binnenkijker waar mama ook zelf een muurschildering heeft gemaakt

Werken met sjablonen

Werken met sjablonen is een uitstekende optie voor muurschilderingen, vooral als je minder ervaring hebt of meer houvast wilt. Je kunt je eigen sjabloon maken door je favoriete tekening om te zetten naar een sjabloon met behulp van online tutorials. Zorg ervoor dat je het sjabloon stevig op de muur plakt met spuitlijm om lekkage van verf te voorkomen. Gebruik een sjabloneer kwast of sponsje om de verf aan te brengen en begin op een schone, vetvrije ondergrond voor het beste resultaat. Verwijder het sjabloon op tijd, terwijl de verf nog nat is, om strakke lijnen te krijgen. En onthoud: combineer nooit acrylverf met olieverf voor je sjabloon, omdat ze niet goed samenwerken.

Gebruik ontwerpen

Als je een kant-en-klare oplossing wilt, kun je gebruikmaken van bestaande ontwerpen voor muurschilderingen. Bekijk verschillende ontwerpen en kies er een die het beste bij jouw kinderkamer past. Gebruik de ontwerpschetsen en handleidingen om de muurschildering stap voor stap zelf te maken. Kies ook hier weer de juiste verf, bijvoorbeeld acrylverf in plaats van olieverf, voor een snelle droogtijd en veilige omgeving voor je babykamer. Met deze tips en tricks kun je zelf aan de slag gaan en een unieke en persoonlijke sfeer creëren in de kinderkamer. Heb jij er al zin in?