Hester woont samen met haar man Erik en zoontjes Julian (5) en Naud (3) in een twee onder één kap woning uit de jaren ’50. Ze wonen in een klein dorpje in Friesland, tussen Leeuwarden en Franeker. Hester, of voor de Instagrammers beter bekend als @bij.hes, heeft een prachtige Scandinavische interieurstijl wat ze ook heeft doorgetrokken in de kinderkamers van de jongens. In deze blog neemt Hester ons mee en mogen we binnenkijken in de natuurlijke en Scandinavische kinderkamer van Naud.


Stijl van de kinderkamers

Je zou de stijl van ons interieur en de kinderkamers van onze jongens kunnen omschrijven als natuurlijk wonen met kleur en een Scandinavische tint.  Al vanaf het eerste moment dat ik mocht nadenken over de inrichting van de slaapkamertjes, wist ik meteen wat ik wilde. Een lichte ruimte creëren. Het gebruik van natuurlijke kleuren in combinatie met stoere meubels en accessoires. Verder wilde ik net als in de rest van mijn interieur veel gebruik maken van natuurlijke materialen. Ik ben een grote liefhebber van hout, je vindt dit dan ook bijna overal in huis wel terug. De afgelopen jaren is mijn liefde voor kleur wel meer gegroeid, je vindt het steeds vaker, subtiel terug in ons huis.

Zoek je rust in je interieur? Kies dan voor Scandinavisch wonen. Lees hier 12 tips om meteen te gebruiken voor een Scandinavisch interieur

Inspiratie

Uren lang kan ik online door de foto’s van prachtige accounts, en webwinkels vol mooie plaatjes van interieurs en mooie kinderkamers scrollen. Voorheen nog veel op Pinterest en in de woonbladen, later ontdekte ik ook Instagram. Ik begon dit forum steeds leuker te vinden. De  afgelopen jaren werd ik steeds actiever, en ben ik een soort van ‘verslaafd’ geraakt aan fotograferen. Mijn ‘uit de hand gelopen hobby’. Overal waar ik ben, zie ik mogelijkheden.  In de styling van de verschillende ruimtes in huis en het fotograferen daarvan vind ik tegelijkertijd ook mijn rust en ontspanning. Regelmatig help ik vrienden en bekenden met bijvoorbeeld het inrichten van de woonkamer en/of de kinderkamer(s). Het aller-leukste om te doen. Ooit zou ik graag van mijn ‘uit de hand gelopen hobby’ mijn werk willen maken.

chill hoekje voor kinderen
binnenkijker kinderkamer Naud

Bekijk ook deze: hexagons aan de muur in de kinderkamer

Kringloop

Ook kom ik graag bij de kringloop. Ik ben gek op kringloopgelukjes. De vormenstoof in Naud zijn kamertje bijvoorbeeld, is een gelukje wat ik tegen kwam. De deksel ervan was rood heb ik ooit eens zwart gespoten, net als de blokjes.

De meeste spullen die je in de kinderkamers tegen komt, kocht of kreeg ik (samenwerking of winactie)  via de webshops op instagram. Of ik vond ze in de leuke, gezellige (woon)winkels in de buurt. Ik ben een groot fan van winkelen bij de ‘kleine’ ondernemer, en kom ook graag naar bv. streekmarkten en events.
Daarnaast kom ik natuurlijk ook wel bij ‘grotere’ winkelketens als bv. Ikea, Kwantum, Søstrene Grene, Sissy Boy en Dille en Kamille.

Ik heb áltijd wel leuke ideeën in mijn hoofd. Jammer genoeg is er niet altijd tijd en ruimte om ze allemaal uit te voeren. Mijn motto, doe inspiratie op bij elkaar, maar blijf altijd bij jezelf. Ik vind het leuk om in één oogopslag te zien wie de foto heeft gemaakt. Eigen creativiteit maakt de foto persoonlijk en juist dát vind ik mooi. Verder houd ik ervan om regelmatig te ‘schuiven’ en ‘gewoon te doen’ om op nieuwe ideeën te komen. Meestal is het zo, dat wanneer ik eenmaal begin, dan komt de rest vanzelf.  

Ben je nieuwsgierig geworden? Op mijn instagram account @bij.hes vind je nog meer foto’s van ons interieur en natuurlijk de kinderkamers van de jongens.

Heb je nog vragen, of wil je nog iets weten dan hoor ik het graag.

Liefs,

Hester (bij.hes)

Vind je het leuk om nog meer kinderkamer inspiratie op te doen? Bekijk deze kinderkamer in bosdierenthema van Skye (Dirksdotter) eens.