Het was kerstvakantie! En één van de dingen die we op de planning hadden deze vakantie is het aanpakken van twee slaapkamers boven. Wisse ‘moet’ namelijk plaats maken voor zijn baby broertje of zusje die er over een paar weekjes zal zijn. Zijn slaapkamer zal ook nu weer als babykamer gebruikt worden. We hebben het destijds neutraal gehouden, dus met hier en daar een nieuwe touch zal het babykamertje straks zo klaar zijn voor een nieuwe ronde.

Nieuwe peuterkamer

Wisse zelf verhuist een kamertje verder en zal een heuse peuterkamer krijgen. Ik vind me dit toch een partijtje lastig. Op dit moment ben ik echt jaloers op de mama’s die heel creatief hun ideeën in de mooiste kinderkamers kunnen stoppen. Al weken ben ik aan het nadenken wat ik voor het nieuwe kamertje van Wisse nodig heb. Een nieuwe kledingkast en een nieuw bed is nodig. Gelukkig hebben we daar webshops voor, zoals The Perfect Homeshop. Die hebben meteen een compleet (en betaalbaar) aanbod en ze bezorgen nog aan huis ook.

Lees ook: verhuizen met kinderen, hoe pak je het aan?

Peuterbed

Een peuterbed of een meegroeibed aanschaffen? Ik kan het me nog niet helemaal voorstellen dat het kleine jongetje in een groot bed slaapt. Daarom vind ik het bestaan van een kleiner bed zoals een peuterbed echt een uitkomst. Dan kan hij, maar ook ik (!), wennen aan de toch wel grote overstap van het ledikant naar een écht bed. Wat zijn jullie ervaringen mama’s?

Kleuren in de peuterkamer

En dan de vraag welke kleuren en tinten er moeten terugkomen in de kamer? Vlak voordat Wisse 2,5 jaar geleden geboren werd, hebben we alle slaapkamers tegelijkertijd opgeknapt en voorzien van een nieuw glasvliesbehang en een kleurtje. In de nieuwe kamer van Wisse zit een mooie kleur blauw (met grijzige tint), waar ik nog steeds heel blij mee ben. Maar help! Welke kleur staat daar mooi bij? Ik zat al aan grijs te denken, maar dan mist er denk ik nog wel een frisse en vrolijke tint. Wat zijn jullie ideeën?    

Ideeën en tips?

Ik zal de komende tijd extra vaak Pinterest en de prachtige Instagramfeeds van creatieve mama’s doorspitten om leuke ideeën op te doen. En als jullie nog andere tips voor mij hebben wat écht niet in een peuterkamer mag ontbreken? Ik hoor het natuurlijk graag! En als het klaar is, laat ik jullie uiteraard het resultaat zien.