In deze tijd van gezelligheid is het zo verleidelijk om te snoepen en iets lekkers te eten. Het was tijd om weer iets te doen aan het ongezonde eet patroon wat ik aan het ontwikkelen was. De 80/20 regel was inmiddels ver te zoeken en ik besloot daarom ‘JA’ te zeggen op de vraag of ik de 3 daagse detox kuur van Sapje eens wilde proberen. Ik was nieuwsgierig en wilde zelf wel eens ondervinden wat de werking er van was. In deze blog vertel ik je er alles over en deel mijn ervaring met het detoxen met Sapje.

Wat is detox?

Detoxen heeft als doel om je lichaam te reinigen, energieniveau te verbeteren en je immuunsysteem te versterken. Door een bepaalde periode alleen groente sapjes te drinken, ontzie je jouw organen en kunnen ze beter ontgiften. Zie het als een schoonmaakbeurt van je lichaam. Door het reinigen van je lever, nieren en darmen kunnen ze vervolgens weer optimaal gifstoffen in je lichaam afvoeren. Daarnaast laat je tijdens de sapkuur je ongezonde gewoonten staan door bijvoorbeeld geen alcohol, suiker of koffie meer te nuttigen. Hierdoor kun je eenvoudiger overgaan tot een gezondere leefstijl.

3 daagse detox kuur

Detoxen met Sapje

Sapje perst biologisch sap op ambachtelijke wijze met de slowjuicer. De sappen bestaan uit minimaal 85% uit rauwe groenten, aangevuld met een beetje fruit, specerijen, kruiden en zeewier. Deze 100% biologische sapkuur bevat verse seizoensgebonden producten.

Bij Sapje kun je een detox kuur met groentesap bestellen van 3, 5 of 7 dagen. Zo helpen ze je graag je gezondheid verbeteren of op peil te houden. In de detox kuur zitten verschillende smaken groentesap met ieder hun eigen werking. Daarnaast is de detox kuur aangevuld met kruidenthee en groentesoepjes ter variatie. Naast de detox kuur is ook het pre detoxen en after detoxen erg belangrijk om je lichaam te laten wennen. Op deze manier zullen de bijwerkingen behorende aan de detox kuur tot een minimum worden beperkt.

Mijn ervaring met de 3 daagse detox kuur

Op dit moment heb ik net mijn detox kuur van 3 dagen achter de rug. Eerlijk gezegd zag ik er wel een klein beetje tegenop en vroeg mezelf af waarom ik ook alweer ‘JA’ had gezegd. Maar ontzettend nieuwsgierig dat ik ben, startte ik met frisse moed aan mijn detox avontuur.

Pretox

Op afgesproken tijdstip werden de vitaminebommetjes in glazen flesjes diepgevroren bij mij thuis afgeleverd. Ik legde ze eerst in de vriezer, om op een later tijdstip te beginnen aan de 3 daagse kuur. Ik startte namelijk eerst met een pretox om mijn lichaam alvast te laten wennen aan het laten staan van bepaald eten en drinken. De drie dagen vooraf, liet ik mijn koffie staan en verruilde de boterhammen in voor veel groente. Dat was voor mij als gewoontedier best even wennen. Ik vind het namelijk heerlijk om de dag te beginnen met een bakje koffie en hecht ook vrij veel waarde aan mijn boterham met zoet beleg. Maar ja, knop om en gewoon gaan voor de beste voorbereiding. Handig vond ik de recepten aangereikt door Sapje, die ik al leidraad heb gebruikt. Op dag 2 kreeg ik lichte hoofdpijn, was moe en bij vlagen koud. Dit waren bijwerkingen die vooraf al genoemd waren. Volkomen normaal, dus ik ging vrolijk verder. De avond van te voren haal ik alle benodigde sapjes van één dag uit de vriezer en laat ze ontdooien op het aanrecht.

Dag 1 detox kuur

De smaken van de sapjes vielen me gelukkig niet tegen. Eerlijk is eerlijk, de ene is wel iets lekkerder dan de andere maar over het algemeen zijn ze goed in te nemen. Daarnaast had ik eigenlijk helemaal geen honger gevoel, wat ik van te voren wel verwacht had. Vandaag heb ik nog wel steeds lichte hoofdpijn, maar de moeheid en het koude gevoel is weg. Het fijnste moment van de dag vond ik wel het soepje tijdens het avondeten. Heerlijk even een hartig momentje. Dag 1 zit er op.

Dag 2 detox kuur

Ik ben normaal een slechte drinker, dus was erg benieuwd hoe ik het zou ervaren wanneer ik alleen maar sapjes zou mogen drinken. Dit valt me niet tegen moet ik zeggen en heb geen behoefte aan ‘vast voedsel’. Mijn hoofdpijn is op deze tweede dag gelukkig verdwenen. Halverwege de dag heb ik wel een dipje. Ik had in de ochtend een eindje gewandeld met de kinderwagen en na het drinken van het derde sapje werd ik een beetje misselijk. Na even rustig aan gedaan te hebben, trok het gelukkig weg en kon ik verder met de detox kuur. Dag 2 zit er op en ik voel me prima.

Dag 3 detox kuur

Ik start de dag fit en energiek en ga vol goede moed weer van start met het drinken van de sapjes van de laatste dag. Hoewel het tot nu toe prima vol te houden is, ben ik ook wel weer blij dat het straks afgelopen is. Ik kan me al verheugen op het eten van een simpel crackertje, maar eerst deze dag nog ten einde brengen. En dat gaat iets moeizamer dan ik gehoopt had. Ook vandaag halverwege de dag, werd ik misselijk. En nu iets heftiger dan de dag ervoor. Ik heb, noodgedwongen, écht even rustig aan gedaan en zelfs 2 sapjes overgeslagen. Toch kon ik gelukkig het laatste stuk van de detox kuur hervatten en heb het alsnog tot een goed einde weten te brengen. Ook dag 3 zit er op.

Aftertox

Ik begin aan mijn aftertox, wat net zo belangrijk is als de pretox. Ik heb nog twee sapjes over van de vorige dag die ik de eerste dag van de aftertox neem om het ontgiften verder door te laten gaan. Heel voorzichtig bouw ik in de dagen na de kuur mijn eten weer op aan de hand van recepten die ik van Sapje aangereikt heb gekregen.

Lees hier meer over het detoxen terwijl je borstvoeding geeft

Resultaat

Hoewel het niet mijn voornaamste doel was, is het wel leuk meegenomen dat ik 2 kilo lichter ben als voor de start van de detox kuur. Maar bovenal voel ik me energieker en fitter, ziet mijn huid er beter uit en heb ik een gezondere mindset. Ik heb bijvoorbeeld nu veel minder behoefte aan zoetigheid. Ik ga er alles aan doen om deze gezonde flow vast te houden.

Conclusie: Blij dat mijn 3 daagse detox kuur er op zit, maar toch heel trots dat ik het gedaan heb. Het drinken van de sapjes vond ik makkelijker dan ik van te voren had verwacht. Wat me tegenviel is dat het toch wel veel van je lichaam vraagt en je dus echt je rust moet nemen. Zowel lichamelijk als mentaal.

Toch kan ik het je aanraden om te proberen wanneer je ook toe bent aan een reset van je lichaam. Wil je bijvoorbeeld ook gaan voor een gezonde(re) levensstijl, dan is dit een prima start van een healthy mindset. Twijfel je? Je mag mij of Sapje natuurlijk altijd een berichtje sturen voor meer informatie. Go for it!

3 daagse detox kuur Sapje ervaring